Verdachten autokraak gevat

In de nacht van 22 op 23 juni 2016 Afgelopen nacht vond er een diefstal plaats van werkmateriaal uit een bestelwagen die geparkeerd stond in de Antwerpsesteenweg in Gent.

Een getuige hoorde omstreeks 01u45 lawaai op straat en zag twee mannen werkmateriaal uit de bestelwagen halen. De getuige zag dat de verdachten wegliepen richting Heiveldstraat. Hij verwittigde de politie.

Een politiepatrouille merkte kort nadien de mogelijke verdachten op in een voertuig met Roemeense nummerplaat. Er volgde een korte achtervolging waarbij het voertuig van de verdachten in de Palmendreef in aanrijding kwam met een geparkeerde wagen. Ze dienden hun voertuig achter te laten en vluchtten te voet verder. De twee verdachten konden even later door de politie worden gevat.

Bij nazicht van hun vluchtvoertuig werden in de koffer verschillende werktuigen aangetroffen afkomstig uit de bestelwagen.

De verdachten, een 21-jarige man met de Roemeense nationaliteit en een 19-jarige man met de Egyptische nationaliteit, beiden zonder gekende verblijfplaats, werden op 23 juni voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. Het parket vraagt hun aanhouding.

Labels