Twee voertuigen in beslag genomen tijdens controle asociaal rijgedrag

Zaterdagnamiddag en -avond controleerde de Gentse politie op patsergedrag in het verkeer. 13% van de gecontroleerde bestuurders reed te snel. Daarnaast werden twee voertuigen gerechtelijk in beslag genomen wegens asociaal rijgedrag.

De politie stelde een flitsvoertuig op in de Rodelijvekensstraat en de Sint-Salvatorstraat. In beide straten geldt een snelheidslimiet van 30 km/h. In de Rodelijvekensstraat reed 10% van de gecontroleerde bestuurders te snel – de topsnelheid bedroeg er 65 km/h. In de Sint-Salvatorstraat reed 15% te snel en noteerden we een topsnelheid van 56 km/h.

Met anonieme voertuigen kon de politie het rijgedrag van bestuurders over langere afstand monitoren. Zo werd een voertuig gevolgd tot op de John F. Kennedylaan, waar de snelheid momenteel beperkt is tot 50 km/h door wegenwerken. De gevolgde bestuurder dreef de snelheid op tot 150 km/h en overschreed twee maal de volle gele lijn. Gezien dit onaangepast rijgedrag werd het voertuig uit het verkeer gehaald en liet de politie in opdracht van het parket het voertuig voor 15 dagen immobiliseren door takeling. Het rijbewijs van de chauffeur werd voor dezelfde termijn ingetrokken.

Een bestuurder die het voorrangsbord B1 negeerde en vervolgens te snel reed werd aan de kant gezet voor verdere controle. De bestuurder bleek houder van een voorlopig rijbewijs, maar had een passagier zonder rijbewijs aan boord – wat in strijd is met de voorwaarden van het voorlopig rijbewijs. Bovendien werd de bestuurder een maand eerder voor een dergelijke inbreuk beboet. Ook hier ging de politie over tot de onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen en zette ze het voertuig in de klemmen voor 15 dagen.

Een andere chauffeur die verkeersonveilig gedrag stelde en aan een nadere controle werd onderworpen bleek onder invloed van drugs te rijden. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Labels