Student Kick-Off 2021

Na een (Corona)jaar stilte worden de Gentse studenten op woensdag 29 september 2021 opnieuw met open armen ontvangen op het Sint-Pietersplein voor de alomgekende Student Kick-Off. Ook de Gentse flikken zullen er zijn.

Affiche SKO 2021

Elk jaar opnieuw groeit de groep studenten in Gent. Zij vormen een belangrijke doelgroep in de dagelijkse werking van ons korps. De studenten zijn zich echter niet altijd bewust van bepaalde regelgevingen (o.a. glasverbod in de Overpoort en directe omgeving - ook tijdens de Student Kick-Off). Veiligheid, leefbaarheid en een plezant studentenleven kunnen perfect hand in hand samengaan.

Tijdens de Student Kick-Off staat Politie Gent samen met de organisator en de horeca-uitbaters in voor het veilig verloop van het event - op het Sint-Pietersplein én in de studentenbuurt. Maar ook tijdens het verdere verloop van het studentenjaar staan wij paraat voor de studenten want SAMEN zorgen we voor de veiligheid en leefbaarheid in onze mooie Gentse stad.

Heb je ons nodig of heb je een vraag? Spreek ons gerust aan, we zijn er voor jullie.

Infostandje Politie Gent

Tussen 12.00 uur en 18.00 uur kunnen studenten terecht in de Student Village. Daar vind je verschillende standjes van allerlei verenigingen, partners en onderwijsinstellingen. Ook onze politiezone heeft hier een infostand waar de studenten op een ludieke manier kunnen kennismaken met de Gentse politie en nuttige preventietips krijgen. De studenten zullen er met plezier opgewacht worden door de collega’s van het Bureau Politionele Misdrijfpreventie en buurtinspecteur Christel. Zij brengen een hele boel informatie, flyers, tips, spelletjes én gadgets mee.

Praktisch + Corona-maatregelen

Als je naar de Student Kick-Off gaat, moet je beschikken over een geldig Covid Safe Ticket. Als je niet over een geldig Covid Safe Ticket beschikt, zal je geen toegang tot het festival krijgen. Meer informatie over het Covid Safe Ticket vind je hier.

De toegang bedraagt slechts 1 euro cash.

Een gouden tip: zorg dat je je Covid Safe Ticket, identiteitskaart én je €1 cash in/bij de hand hebt, zo geraak je vlot door de toegangspoorten en vermijd je (lange) wachtrijen.

Omwille van veiligheidsoverwegingen geldt er voor het volledige Sint-Pietersplein een totaal rugzakkenverbod. Rugzakken groter dan een A4-formaat zullen niet worden toegelaten op het terrein, net zoals wapens, glas, grote stokken (vlaggenmasten, paraplu’s, enz.) of andere gevaarlijke voorwerpen.

Meer informatie vind je terug op de website van het event.

Veel plezier!

Labels