Start van het Vlaamse wielerseizoen

Op zaterdag 27 februari 2016 start het Vlaamse wielerseizoen met de 71ste editie van de Omloop Het Nieuwsblad. Nieuw dit jaar is de start- en aankomstplaats: die bevindt zich op de Emile Clauslaan ter hoogte van de Karel Lodewijk Ledeganckstraat - amper een kilometer van de vorige start- en aankomstplaats op het Gentse Sint-Pietersplein.

Start en aankomst

Eén keer om de zeven jaar moet de organisatie op zoek naar een nieuwe start- en aankomstplaats omdat de jaarlijkse Halfvastenfoor op het Gentse Sint-Pietersplein extra vroeg valt. Daarom werd dit jaar gekozen voor de site rond het ICC, het S.M.A.K.-museum en het Citadelpark.

Dames en heren

De heren beginnen om 11.35 uur aan hun 200km lange rit doorheen het Vlaamse landschap. Omstreeks 16.25 uur worden ze terug verwacht op de Emile Clauslaan.

Tegelijkertijd rijden ook de dames hun eigen Omloop. Zij vertrekken vijf minuten vroeger, nl. om 11.30 uur, aan het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx aan de Zuiderlaan. Omstreeks 14.45 uur worden ze verwacht aan de finish op de Emile Clauslaan.

Het volledige parcours van de mannen vind je hier, dat van de vrouwen hier.

Verkeersmaatregelen

Om dit wielerfeest in goede banen te leiden, worden een aantal verkeersmaatregelen genomen. In verschillende straten in de onmiddellijke omgeving van de start en aankomst geldt een parkeerverbod. Bepaalde straten zullen zelfs volledig verkeersvrij gemaakt worden.

Op de website van het evenement vind je een aantal tips om zaterdag op een vlotte manier tot in Gent te geraken.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van de Omloop Het Nieuwsblad.

Wielerwedstrijd Gent-Staden

Op zondag 28 februari 2016 vindt de 68ste editie van de wielerwedstrijd Gent-Staden plaats. Dit is een wedstrijd voor eliterenners zonder contract en beloften.

De start is voorzien om 13.30 uur aan het wielercentrum Eddy Merckx aan de Zuiderlaan. Naar aanleiding van deze wielerwedstrijd is er een parkeerverbod voorzien in de Baarledorpstraat vanaf het kruispunt met de Kloosterstraat tot de Petrus Christusdreef.

Meer informatie over deze wielerwedstrijd vind je op hun website.

Labels