Snelheidsduivels blijven records breken ondanks risico's

Bij snelheidscontroles het voorbije weekend waanden een aantal overtreders zich duidelijk op de racebaan. Ondanks de risico’s die met overdreven snelheid gepaard gaan, blijven sommige chauffeurs veel te snel rijden. Op zondag 22 mei 2022 werd op vier verschillende locaties gecontroleerd op overdreven snelheid.



De eerste controlepost was opgesteld op de John F. Kennedylaan. Daar geldt een snelheidsregime van maximum 90 km/u. Van de 892 gecontroleerde voertuigen reden er echter 167 (ca. 19%) te snel. De bestuurder die aan 160 km/u geflitst werd, brak het snelheidsrecord van de dag. Hij ontvangt hiervoor echter geen prijs. Hij komt wel, samen met vijf andere bestuurders die veel te snel reden, in aanmerking voor een zware geldboete met bijhorend rijverbod.

Naar aanleiding van vele klachten uit de buurt werd een tweede controle georganiseerd in de Meulesteedsesteenweg. In totaal werden 32 bestuurders gecontroleerd, waarvan er 7 (22%) sneller reden dan de toegelaten snelheid van 30 km/u. De hoogste snelheid die werd gemeten, was 59 km/u.

Een derde controle werd uitgevoerd ter hoogte van de Noorderlaan. In totaal werden 134 voertuigen gecontroleerd. 20 bestuurders (15%) reden sneller dan de toegelaten snelheid van 50 km/u in de bebouwde kom. 2 bestuurders reden zelfs zo snel dat ze in aanmerking komen voor de onmiddellijke intrekking van hun rijbewijs. Eén ervan reed 112 km/u.

De laatste controle ging door ter hoogte van de Zuiderlaan. Hierbij werden 183 voertuigen gecontroleerd, waarbij 27 bestuurders (15%) sneller reden dan de toegelaten 50 km/u. Ook hier komen twee bestuurders in aanmerking voor een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs. Dat is zeker het geval voor de bestuurder die aan 147 km/u geflitst werd en zo de op één na hoogste snelheid van de dag liet registreren.

Deze resultaten tonen aan dat er in onze stad nog te vaak te snel gereden wordt en dat dergelijke acties strikt noodzakelijk zijn. We blijven daarom sterk inzetten op de verkeersveiligheid en zullen ook de komende weken en maanden snelheidscontroles voorzien.

Labels