Snelheidscontroles 08-04-2020: tien rijbewijzen ingetrokken

We dachten dat iedereen het ondertussen weet: de Gentse Flikken blijven waken over de verkeersveiligheid tijdens de coronacrisis. Toch bleken bij snelheidscontroles gisteren dat er nog steeds chauffeurs zijn die menen dat de snelheidslimieten niet meer van toepassing zijn.

Gisteren stelde de politie een anoniem flitsvoertuig op in de Gasmeterlaan en in de Nieuwevaart. Daarbij passeerden 1.188 voertuigen onze camera. Het valt daarbij op dat over het algemeen de meeste bestuurders zich aan een gematigde snelheid houden die om en bij de snelheidslimiet ligt en dat wie te snel rijdt vaak véél te snel rijdt. Dat was het geval voor 40 voertuigen. Van die 40 geflitste voertuigen moeten 10 bestuurders hun rijbewijs inleveren. In de Nieuwevaart registreerde onze camera een topsnelheid van 104 km/h. In de Gasmeterlaan viel die eer te beurt aan een bestuurder die aan 93 km/h voorbij snelde. Een vrachtwagen werd daar geflitst aan 89 km/h. Aan zo’n snelheid heeft een vrachtwagen een stopafstand van 85 meter (https://stopafstand.rijbewijzer.be/).

Onze focus ligt in deze tijd vooral op het bestrijden van de excessen en het optreden tegen asociaal rijgedrag, waaronder ook buitensporige snelheden.

Labels