‘Smart Phones, Smart Drivers’

Volgens een nieuw onderzoek van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) gebruikt 1 op de 5 jonge bestuurders zijn smartphone elke rit - zowel als autobestuurder, fietser als bromfietser. Ze surfen daarbij vooral naar Facebook, Whatsapp en Snapchat. Daarom werd een nieuwe sensibiliseringscampagne gelanceerd onder de noemer 'Smart Phones, Smart Drivers', die jongeren moet waarschuwen voor de gevaren van smartphonegebruik achter het stuur.

'Smart Phones, Smart Drivers'

De kans op een ongeval is 23 keer groter als je chat achter het stuur. Het gevoel overal en altijd online te willen zijn, creëert extra onveiligheid op de weg.

'Smart Phones, Smart Drivers' is een nationale campagne die aandacht wil vragen voor het probleem van afleiding door smartphones. Dit jaar ligt de focus op jongeren. Met opvallende slogans zullen zij worden aangesproken om hun smartphone en apps zoals Facebook, Snapchat, Whatsapp niet te gebruiken wanneer ze zich als bestuurder - zowel als fietser, bromfietser als autobestuurder - in het verkeer begeven.

De campagne zal onder de aandacht gebracht worden via radiospots, affiches, op zomerfestivals, sociale media (#ikrijsmartphonevrij) en de website http://ikrijsmartphonevrij.be/.

Ludieke slogans

"Van hier tot in Bree twitter ik niet mee"

"Op weg naar Geel check ik even geen mail"

"Van Hove tot Essen kan ik niet sms'en"

"Van Genk tot De Haan, raak ik Facebook niet aan"





















































































Website

Heb je zelf een leuke slogan? Ga dan vlug naar de website http://ikrijsmartphonevrij.be/ en laat je inspiratie de vrije loop! En misschien win je er nog een leuke prijs mee.

Labels