Resultaten verkeerscontroles weekend 15-17/10/2021

Afgelopen weekend vonden verschillende verkeerscontroles plaats. 

Vrijdagavond controleerde de politie op alcohol en drugs in het verkeer in de Hofbouwlaan, de Brusselsesteenweg en op het Sint-Annaplein. De politie controleerde 167 bestuurders, 18 bestuurders (11%) reden onder invloed van alcohol. Dat niet enkel autobestuurders gecontroleerd worden op alcohol, bewees de politie toen ze tijdens een mobiele patrouille. Een fietser die in de verkeerde rijrichting midden op het Sint-Annaplein zwalpte werd staande gehouden – hij legde een positieve ademanalyse af (2,30 promille) en moest zijn fiets voor 6 uur afstaan. Een andere fietser trok de aandacht doordat hij een passagier op de bagagedragen vervoerde en zonder fietslicht reed. Ook deze fietser blies positief (1,31 promille) en moest te voet verder. Een chauffeur die gecontroleerd werd blies 1,35 promille, zijn rijbewijs werd voor 6 uur ingehouden.

Een bromfiets klasse A die te snel reed werd uit het verkeer gehaald en op de rollen geplaatst. Daar haalde hij een snelheid van maar liefst 90 km/h. De bestuurder bleek onder invloed van drugs te rijden. De bromfiets werd voor 30 dagen geïmmobiliseerd.

Zondagavond stelde de politie controledispositieven op in de Adolphe della Faillelaan en de Kortrijksesteenweg. Tien bestuurders werden gecontroleerd op drugs, in vijf gevallen bleek de test positief. De politie nam ook 79 alcoholtests af, vier bestuurders reden onder invloed van alcohol.

Labels