Resultaten verkeerscontroles kerstweekend

Tijdens het kerstweekend heeft Politie Gent enkele verkeerscontroles georganiseerd. De controles richtten zich vooral op alcohol en drugs in het verkeer en op overdreven snelheid. Op het vlak van alcohol leek vooral BOB achter het stuur te zitten. Maar op het vlak van drugs waren de resultaten meer teleurstellend. Ook bleek BOB op sommige locaties, vooral aan Dok-Noord een zware voet te hebben.

C.R.A.S.H.-actie op Kerstdag

 In het kader van de Winter BOB heeft de Lokale Politie Gent op vrijdag 25/12/2020 tussen 15u en 23u een C.R.A.S.H.-actie georganiseerd.

Eerst controleerden ze op de Drongensesteenweg/Deinsesteenweg (zone 70km/u).

Er waren 1114 passages. Er werden 15 snelheidsovertredingen vastgesteld, de maximum gemeten snelheid bedroeg 91km/u. Er werden geen rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken voor overdreven snelheid. 115 bestuurders werden gecontroleerd op het sturen onder invloed van alcohol en/of drugs. Niemand was onder invloed van alcohol, enkel BOB was op weg. Wel waren er 5 bestuurders die een positieve speekseltest op drugs afleverden met als gevolg dat er 4 rijbewijzen onmiddellijk werden ingetrokken.

Verder zijn er nog 14 pv’s (o.a. geen verzekering, rijbewijs/identiteitskaart niet bij hebben, vervallen technische keuring,..) uitgeschreven en 15 onmiddellijke inningen (o.a. niet dragen van gordel, gsm’en achter het stuur,..) gedaan.

Daarna verplaatste de controle zich naar Dok Noord/Doornzelestraat (zone 30km/u).

Er waren 416 passages. Er werden 96 snelheidsovertredingen vastgesteld, de maximum gemeten snelheid bedroeg 67km/u. Er werd 1 rijbewijs onmiddellijk ingetrokken.

268 bestuurders werden gecontroleerd op het sturen onder invloed van alcohol en of drugs. 6 bestuurders legden een positieve ademtest af, 4x was er een rijverbod voor 6 uren en 2x werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. Ook zijn er 3 positieve speekseltesten voor drugs afgeleverd, deze bestuurders mochten onmiddellijk hun rijbewijs afgeven. Verder zijn er nog 10 pv’s (o.a. geen verzekering, inbreuken op voorlopig rijbewijs, geen houder rijbewijs, vervallen keuring, rijbewijs/identiteitskaart niet bij hebben,..) uitgeschreven en 10 onmiddellijke inningen (niet dragen van de gordel, teveel passagiers in de wagen, kinderbeveiligingssysteem,..) gedaan.

BOB-controles Wijkdienst

Bovendien deed ook onze Wijkdienst op drie verschillende plaatsen (Zuiderlaan, Hundelgemsesteenweg en Antwerpsesteenweg) een BOB controle.

Er werden in totaal 59 personen gecontroleerd op het sturen onder invloed van alcohol/drugs. Niemand testte positief op drugs en hier was ook alleen BOB onderweg (ook niemand onder invloed van alcohol).

Merci aan alle BOB’s. Doe zo verder, hou het veilig en blijf zorg dragen voor elkaar.

Actie Zuid/Centrum > drugs in het verkeer op tweede Kerstdag

Op tweede kerstdag tussen 17.30 en 02.00 uur controleerde Politie Gent op drugs in het verkeer tijdens een gecoördineerde actie Zuid/Centrum. Door middel van een roadblock en patrouilles te voet werden er 72 personen en 127 voertuigen gecontroleerd.

De resultaten van drugs in het verkeer zijn dramatisch. Drugs in het verkeer is één van de meest voorkomende oorzaken van dodelijke ongevallen, drugs heeft een nefaste invloed op de rijvaardigheid. Hierdoor breng je jezelf én anderen in gevaar.

Omdat verkeersveiligheid één van onze prioriteiten is controleren we regelmatig op sturen onder invloed van drugs.

Bij deze actie zijn er voor het sturen onder invloed van drugs 7 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken, is er 1 voertuig geïmmobiliseerd d.m.v. wielklemmen en een ander voertuig gerechtelijk getakeld.

Tevens zijn er 5 pv’s opgesteld voor drugsbezit en is er 3 maal een onmiddellijke minnelijke schikking geïnd, voor een totaal van €450, voor het bezit van softdrugs.

Volgende vaststellingen zijn ook gedaan:

  • 2 GAS voor boomcar
  • 2 GAS voor wildplassen
  • 8 GAS voor diverse parkeerinbreuken
  • 7 OI (onmiddellijke inning) negeren van verkeersborden C1, C3 of C5
  • 4 OI voor het niet dragen van de veiligheidsgordel

Labels