Resultaten verkeerscontroles 22-10-2020

De Verkeersdienst van de Gentse politie voerde gisteren twee controleacties uit.

Controle zwaar vervoer

Voor de tweede keer deze week werden opmerkelijke resultaten behaald in het bezoldigd zakenvervoer. Deze keer spitste de controle zich toe op de rij- en rusttijden en de ladingzekering. Ter hoogte van de Vliegtuiglaan/Rigakaai werden 28 vrachtwagens gecontroleerd. Dit zijn de resultaten:

  • 5 chauffeurs waren in overtreding met de rij- en rusttijden.  Hiervoor dienden allen een onmiddellijke inning te betalen (€55, €110, €220,  €1320 en €2552)
  • 2 voertuigen waren niet in orde met de technische eisen. Er werd telkens een onmiddellijke inning betaald (2 x €350), en de voertuigen werden ter plaatse in orde gebracht alvorens zij hun weg konden verder zetten.
  • 1 Landbouwvoertuig was te hoog geladen, en zijn lading was niet afgedekt.  Hij dienden een administratieve inning te betalen (€400).  Er werd tevens een net over de lading aangebracht.
  • Bij twee andere transporten was de lading niet correct gezekerd.  Dit werd ter plaatse in orde gebracht.  De chauffeurs betaalden een onmiddellijke inning  (2 x €350)
  • 1 Chauffeur kreeg een boete wegens het niet correcte gebruik van de tachograaf (€55)
  • Bij de controle van de boorddocumenten dienden we vast te stellen dat de verplichte vrachtbrief (CMR) in drie gevallen niet correct werd ingevuld.  Het correcte gebruik van de vrachtbrief is één van de middelen om na te gaan of er geen oneerlijke concurrentie wordt toegepast.  Er werden 3 onmiddellijke inningen uitgeschreven (2 x €350, 1 x €700)
  • 1 chauffeur kreeg een boete wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel (€116)
  • 6 chauffeurs maakten in de hand gebruik van hun GSM-toestel terwijl zij een voertuig aan het besturen waren.  Hiervoor werd telkens een onmiddellijke inning uitgeschreven (6 x €116)
  • 1 motorrijder werd geverbaliseerd wegens het rijden op het fietspad (€58).

In totaal werd er ter plaatse 8.382 euro betaald.

Controles op overdreven snelheid op 3 locaties: 9 rijbewijzen ingetrokken

Nog gisteren, tussen 14u00 en 22u00, controleerde de politie op overdreven snelheid in de Kortrijksesteenweg, de Brugsevaart en de Industrieweg. De actie werd ondersteund door motorrijders die snelheidsduivels die in aanmerking kwamen voor de intrekking van het rijbewijs uit het verkeer haalden.

In de Kortrijksesteenweg (50 km/h) passeerden 1.282 voertuigen de camera, 312 (24,34%) reed te snel. Vier rijbewijzen werden ingetrokken. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km/h.

In de Industrieweg (90 km/h) werden 645 voertuigen gecontroleerd, 101 reden te snel (16%). Ook hier werden vier rijbewijzen ingetrokken. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 178 km/h.

In de Brugsevaart (70 km/h) reed 3,71% te snel. Eén chaffeur, die afklokte op 136 km/h, moest zijn rijbewijs inleveren.

 

Labels