Resultaten verkeerscontroles 19 en 21 juli 2020

Op zondag 19 juli en dinsdag 21 juli organiseerden onze Verkeersdienst en Wijkdienst enkele verkeerscontroles gericht op snelheid, alcohol en drugs in het verkeer en asociaal rijgedrag.

Op zondag 19 juli 2020 organiseerde de Verkeersdienst van de Gentse politie tussen 16.00 en 18.00 uur een snelheidscontrole op de John Kennedylaan. 276 van de 964 gepasseerde voertuigen (28,6%!) hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 90 km/u. Zeven bestuurders komen in aanmerking voor intrekking van het rijbewijs aangezien ze meer dan 140 km/u reden. De prijs voor teleurstelling van de dag gaat naar de bestuurder die het nodig vond om aan een snelheid van maar liefst 201 km/u over de weg te vlammen.

Controle asociaal rijgedrag op 21/07

Vorige zomer startte de Gentse politie met controleacties gericht op het aanpakken van asociaal rijgedrag, zoals overdreven snelheid, straatracen en geluidsoverlast door luide muziek uit de auto’s en brullende motoren bij het frequent optrekken.

Op dinsdag 21 juli 2020 heeft onze Verkeersdienst tussen 16.00 en 00.00 uur gepatrouilleerd in de ruime omgeving van Sluizeken, Krommewal, Ottogracht, Minnemeersbrug, Sint-Salvatorstraat, Sleepstraat, Gasmeterlaan en Blaisantvest. Aan Dok-Zuid en de Rodelijvekensstraat hebben ze ook even de flitscamera bovengehaald. De resultaten waren niet min.

Bijna 100 km/u in bebouwde kom

Aan Dok-Zuid (maximumsnelheid van 50 km/u) reed 121 van de 1.701 passerende voertuigen (7,11%) te snel. Vijf bestuurders komen in aanmerking voor intrekking van het rijbewijs en van drie bestuurders werd het rijbewijs al onmiddellijk ingetrokken. Zij reden alle drie tussen de 90 en 100 km/u in de bebouwde kom.

Drugs en onaangepast rijgedrag

Aan de Rodelijvekensstraat was het niet beter. Hier reed 7,6% te snel (34 van de 443 gepasseerde voertuigen). De maximumsnelheid is hier 30 km/u. De topsnelheid tijdens de controle was 56 km/u. Eén bestuurder werd geïntercepteerd en testte positief op THC en cocaïne. Het rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. Een andere bestuurder werd staande gehouden wegens onaangepast rijgedrag en testte positief voor THC, amfetamines en cocaïne. Zijn rijbewijs zou ingetrokken geweest zijn, ware het niet dat zijn rijbewijs al ingetrokken was twee dagen eerder, ook al wegens drugs in het verkeer. Zijn voertuig werd gerechtelijk getakeld. Dan was er nog een bestuurder van Bulgaarse afkomst die al 10 jaar in het land woont, maar in 2018 besloot zijn rijbewijs toch maar in Bulgarije te halen. Hij kreeg een pv wegens ‘rijbewijstoerisme’. Daarnaast werden nog 20 boetes uitgeschreven voor o.a onaangepast rijgedrag, boorddocumenten, veiligheidskledij op de motorfiets, gordeldracht, gsm-gebruik,…

Alcohol en drugs in het verkeer in Nieuw Gent

Dezelfde dag deed het Commissariaat Nieuw Gent tussen 16.30 en 01.00 uur een controle rond alcohol en drugs in het verkeer op de Beukenlaan en de Krijgslaan. 90 bestuurders werden gecontroleerd. Er werden vier speekseltesten afgenomen waarvan er twee positief waren. Van één van hen werd het rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken. Bij de andere was dit opnieuw niet mogelijk aangezien die al rondreed met een stuurverbod. Twee bestuurders hadden een positieve ademtest. Eén van hen mocht het rijbewijs ook voor 15 dagen afgeven. Daarnaast werden nog 10 verkeersovertredingen vastgesteld, o.a. voor het negeren van het rood licht, geen gordel dragen, geen gebruik van een kinderbeveiligingssysteem, boorddocumenten,…

Verkeersveiligheid is een prioriteit voor Politiezone Gent. De resultaten tonen aan dat controles zeker nodig en nuttig zijn en dat is wat de Gentse politie zal blijven doen. 

 

Labels