Resultaten verkeerscontroles 05-04-2021

Gisteren vonden verschillende verkeerscontroles plaats.

In de Franklin Rooseveltlaan, ter hoogte van de Gustaaf Callierlaan, stelde de politie in de vroege uurtjes een anoniem flitsvoertuig op. Daarbij werden 80 voertuigen gecontroleerd, 10 reden sneller dan de toegestane 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/h. Eén bestuurder legde een positieve speekseltest af, hij reed onder invloed van cannabis en moest zijn rijbewijs meteen inleveren voor 15 dagen. Tijdens de controle werden ook de boorddocumenten gecontroleerd. De politie stelde 4 inbreuken vast: drie bestuurders konden geen geldig keuringsbewijs voorleggen, en andere bestuurder had geen rijbewijs op zak.

In de wijk Nieuw Gent werden 12 bestuurders gecontroleerd op alcohol. Geen van hen reed onder invloed van alcohol. Een ander verhaal op vlak van drugs: de politie nam bij 7 bestuurders een speekseltest af – 3 bestuurders reden onder invloed van drugs. De rijbewijzen van deze bestuurders werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Daarnaast beboette de politie ook 9 parkeerinbreuken, en evenveel inbreuken op boorddocumenten (rijbewijs en keuring).

In Sint-Amandsberg controleerde de politie gisterennamiddag op alcohol in het verkeer. Er werden 215 ademtesten afgenomen, 3 daarvan waren positief. Een van hen blies 1,35 promille en dat terwijl de chauffeur al een rijverbod had… In opdracht van het parket werd het voertuig getakeld.

Labels