Resultaten diverse verkeerscontroles

Een overzicht van resultaten van verkeerscontroles van de voorbije week.

Resultaten controle negeren verkeersborden naar aanleiding van werken Dampoort

Woensdag 24/11 controleerde de Wijkdienst van de Gentse politie op het naleven van verbodsborden die de gewijzigde verkeerssituatie naar aanleiding van de werken aan de Dampoort weergeven. In een deel van de Antwerpsesteenweg geldt tijdelijk eenrichtingsverkeer. De politie schreef 51 boetes uit voor het negeren van diverse verbodsborden.

Actie C.R.A.S.H.

De Verkeersdienst organiseerde vrijdagnamiddag een actie C.R.A.S.H. met controles op alcohol en drugs in het verkeer, maar ook overdreven snelheid. In de Kortrijksesteenweg, de Krijgslaan en ter hoogte van Flanders Expo (Poortakkerstraat) werden 445 bestuurders gecontroleerd op alcohol. Negen onder hen reden onder invloed. Van vijf bestuurders werd een speekseltest afgenomen, twee testten positief op drugs en moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren voor 15 dagen.

Een pak meer chauffeurs reden tegen de lamp bij de anonieme snelheidscontroles in de Jean-Baptiste De Ghelincklaan (zone 30) en de Kortrijksesteenweg (zone 50). 30% reed te snel, twee snelheidsduivels komen in aanmerking voor de intrekking van hun rijbewijs, zij werden geflitst aan 62 en 73 km/h in de zone 30.

In opdracht van het parket werd een voertuig getakeld, omdat de bestuurder een rijverbod had en geen rijbewijs had. Het voertuig was bovendien niet verzekerd en niet ingeschreven.

Actie Patser

Zaterdagnamiddag en -avond controleerde de politie op patsergedrag in het verkeer. Daarbij werden twee voertuigen getakeld in opdracht van het parket. Een Bulgaarse bestuurder die rondreed met een voertuig met Britse nummerplaat kon geen geldige verzekering noch inschrijving voorleggen. De bestuurder was rijongeschikt verklaard en had dus een rijverbod. Het voertuig werd getakeld en de nummerplaat werd in beslag genomen.

Een bestuurder van een voertuig met Tsjechische nummerplaat, die eerder dit jaar al zijn rijbewijs moest afgeven nadat hij werd betrapt op rijbewijstoerisme, passeerde zaterdag onze controle. Het was geen prettig weerzien. Bij de controle legde hij een nieuw Tsjechisch rijbewijs voor, afgehaald amper een paar dagen nadat het vorige rijbewijs in beslag genomen was. In opdracht van de magistraat werd ook dit rijbewijs in beslag genomen, het voertuig werd getakeld.

Actie Overlast

De Wijkdienst organiseerde zaterdag een verkeerscontrole in de wijk Nieuw-Gent. 35 bestuurders werden gecontroleerd op alcohol en drugs. Drie bestuurders reden onder invloed van drugs, waardoor hun rijbewijs onmiddellijk werd ingetrokken voor 15 dagen. Drie bestuurders reden onder invloed van alcohol, de hoogste waarde bedroeg 1,54 promille.

Labels