Resultaten C.R.A.S.H.-actie van vrijdag 22 februari 2019

Vrijdagavond 22 februari 2019 deed de Verkeersdienst van de Lokale Politie Gent een controleactie op het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer. Deze actie ging door van 20u15 tot 02u45 en vond in eerste tijd plaats op de Deinzesteenweg, tweede tijd Corneel Heymanslaan en derde tijd de R4 (Buitenring Zwijnaarde). De controle werd bezocht door Minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Pieter De Crem, burgemeester Mathias De Clercq en korpschef Filip Rasschaert.

5,1% van bestuurders onder invloed van alcohol

Tijdens deze controleactie werden in totaal 394 autobestuurders gecontroleerd door middel van sampling. 15 bestuurders bliezen 'positief'. Het rijbewijs van drie van deze bestuurders werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De andere twaalf bestuurders moesten hun rijbewijs afgeven voor 6 uren. Daarnaast bliezen vijf bestuurders 'alarm'. Hun rijbewijs werd ingehouden voor 3 uren.

In totaal reed 5,1%  van de gecontroleerde bestuurders onder invloed van alcohol.

Tijdens deze actie werden ook twee speekseltesten afgenomen in het kader van drugs in het verkeer. Beiden waren negatief.

Tot slot werden nog 15 andere inbreuken vastgesteld en beboet.

Veiligheid in het verkeer is en blijft een prioriteit voor onze zone, niet alleen vandaag, morgen maar elke dag van het jaar.

Labels