Resultaten C.R.A.S.H.-actie 4 mei 2019

Politie Gent organiseerde in de nacht van zaterdag 4 mei op zondag 5 mei opnieuw een C.R.A.S.H.-controle gericht op overdreven snelheid en alcohol en drugs in het verkeer. De actie vond plaats op de Krijgslaan en de Koopvaardijlaan/Afrikalaan.

96% van de bestuurders was BOB

Bij de alcoholcontrole moesten in totaal 585 bestuurders blazen. 13 van hen hadden een positieve ademtest. 12 bestuurders waren hun rijbewijs voor 6 uur kwijt en één bestuurder moest zijn rijbewijs direct voor 15 dagen afgeven. 6 bestuurders bliezen ‘Alarm’. Zij waren hun rijbewijs 3 uur kwijt. Er werden ook 12 speekseltesten afgenomen waarvan er 6 positief bleken. Van 5 bestuurders werd het rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken. 1 Bestuurder was geen drager van een rijbewijs. Zijn voertuig werd voor 12 uur ingehouden. Twee bestuurders testten zowel positief op de alcoholtest als op de speekseltest.

Vriend die bestuurder komt ophalen na positieve ademtest blaast zelf ook positief

Opmerkelijke gebeurtenis tijdens de controle. Een bestuurder blief positief en was zijn rijbewijs voor 6 uur kwijt. Hij belde een vriend op met de vraag of die hem kon komen halen. Die vriend liet zijn goed hart zien en sprong meteen in zijn auto. Spijtig genoeg bleek ook die vriend bij aankomst te veel gedronken te hebben. Hij mocht meteen ook zijn rijbewijs voor 6 uur afgeven. Het is niet geweten of ze samen nog een derde vriend hebben gebeld om hen beiden te komen halen.

Maar 1,7% reed te snel op de Afrikalaan. Op de Krijgslaan maar liefst 22%.

Tijdens de snelheidscontrole op de Krijgslaan (50km/u) passeerden er 273 voertuigen waarvan er 59 te snel reden (22%). Twee bestuurders kwamen in aanmerking voor een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs. Het ging om een motorrijder die 118 km/u reed en een autobestuurder die 87 km/u reed. Op de Afrikalaan, waar de maximumsnelheid 70 km/u bedraagt, passeerden 116 auto’s de controle. Twee van hen reden te snel (1,7%). Daarnaast werden nog 14 andere verkeersovertredingen vastgesteld.

Labels