Resultaten controles weekend 25-26/01/2020

30 rijbewijzen ingetrokken, vier voertuigen ingehouden.

Snelheidscontrole Dok Zuid

Zaterdagnamiddag controleerde de Gentse politie op snelheid in Dok Zuid (50 km/h). 88 voertuigen van de 2.001 die de controlepost passeerden, of 4%, reden te snel. De topsnelheid bedroeg 103 km/h. Deze chauffeur, en vijf andere snelheidsduivels, komen in aanmerking voor de intrekking van hun rijbewijs.

C.R.A.S.H.-actie

Naar aanleiding van de C.R.A.S.H.-actie werden zaterdagavond en -nacht 1.121 voertuigen gecontroleerd in de omgeving van de Gasmeterlaan en Dok Noord. 12 bestuurders testten positief op het sturen onder invloed van drugs, 20 bestuurders reden onder invloed van alcohol. Eén van hen testte zowel positief op het sturen onder invloed van alcohol als drugs.

Alle chauffeurs die positief testten op rijden onder invloed van drugs moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren voor 15 dagen. Twee personen dachten de politie te slim af te zijn door vlak voor de controle van plaats te verwisselen (passagier-bestuurder). Ze testten echter allebei positief op het sturen onder invloed van drugs… en bleken geen van beiden een rijbewijs te hebben. Wel hadden ze een waslijst aan zware verkeersinbreuken. Hun voertuig werd in beslag genomen.

Ook drie bestuurders die een positieve alcoholtest aflegden moeten hun rijbewijs 15 dagen missen. Eén van hen kon geen rijbewijs voorleggen, daarom werd diens voertuig in beslag genomen.

Gelijktijdig werden snelheidscontroles gehouden met de bemande camera in de Gasmeterlaan (50 km/h) en Doornzelestraat (30 km/h). 917 bestuurders werden gecontroleerd, 110 (12%) reden te snel. Eén bestuurder die aan 91 km/h door de Gasmeterlaan (50 km/h) scheurde kon worden onderschept door motorrijders van de politie. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. Nog twee andere snelheidsduivels moeten hun rijbewijs twee weken missen.

Verder werden 26 diverse verkeersinbreuken. Twee voertuigen werden in beslag genomen en getakeld omdat ze niet verzekerd waren.

Snelheid John F. Kennedylaan: 25% reed te snel

Zondag stelde de politie een controlepost op aan de John F. Kennedylaan (90 km/h). 270 van de 1.084 (25%) bestuurders reden te snel, met een uitschieter van 179 km/h. Drie bestuurders werden onderschept door motorrijders van de Gentse politie en moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren voor 15 dagen, van acht andere bestuurders met zware voet zal het rijbewijs eveneens ingetrokken worden voor 15 dagen.

 

Labels