Resultaten controles weekend 21-22/11/2020

Afgelopen weekend controleerde de Gentse politie op verschillende locaties op snelheid, alcohol en drugs in het verkeer.

Zaterdagavond controleerde de Gentse politie op asociaal rijgedrag in de Evergemsesteenweg en de Dendermondsesteenweg. Op beide locaties geldt een snelheidsbeperking van 50 km/h. In totaal passeerden 1.243 voertuigen de snelheidsradar. Die flitste 75 keer. Drie bestuurders komen in aanmerking voor de intrekking van hun rijbewijs.

Op zondag controleerde de politie op snelheid, alcohol en drugs in het verkeer in de Tramstraat en de Krijgslaan. 8 van de 13 afgenomen speekseltests was positief. 38 bestuurders legden een ademtest af, daarbij bleek één bestuurder onder invloed van alcohol te rijden. Door het hoge resultaat (1,82 promille) werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Tijdens de snelheidscontrole werden 681 voertuigen gecontroleerd. 94 wagens reden sneller dan de toegestane 50 km/h – 2 bestuurders (geflitst aan 87 en 90 km/h) kwamen in aanmerking voor de onmiddellijke intrekking van hun rijbewijs.

Labels