Resultaten controles alcohol en snelheid 24-08-2019

Afgelopen zaterdagochtend, ergens tussen 5u30 en 8u00. U draaide zich misschien nog even om in bed. Of u ging net even joggen. Of u was misschien onderweg naar de bakker om allerlei lekkers voor een uitgebreid weekendontbijt te halen. Op het Sint-Annaplein controleerde de Gentse politie in die tijdsspanne 236 bestuurders op alcohol en drugs.

26 bestuurders, of meer dan 10%, reed onder invloed van alcohol. Opvallend is wel dat er vooral hoge concentraties alcohol vastgesteld werden: 3 personen bliezen “alarm” (tussen 0,5 en 0,8 promille) en 23 bestuurders bliezen "positief" (meer dan 0,8 promille). De hoogste waarde die we noteerden was 1,98 promille. Vijf chauffeurs zullen zich de komende twee weken op een andere manier moeten verplaatsen, want zij zagen hun rijbewijs ingetrokken worden voor 15 dagen. Twee bestuurders reden onder invloed van drugs, één van hen had ook al een positieve alcoholtest… Ook deze twee personen moeten hun rijbewijs 15 dagen missen.

Een ander controledispositief stelde zich zaterdagochtend op in de Keizer Karelstraat voor een snelheidscontrole. Waar een snelheidsbeperking van 30 km/u geldt passeerden 290 voertuigen de camera. Onze flits ging 61 keer af (21%). Eén snelheidsduivel vlamde voorbij aan 80 km/u.

De Gentse politie blijft controleren op de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen (snelheid, alcohol, etc.). Deze resultaten tonen ook aan dat controles nodig blijven…

Labels