Resultaten controles alcohol en fietsverlichting

Zaterdagochtend 21 oktober 2017 tussen 5u30 en 8u00 vond een alcohol controle plaats op het Sint-Annaplein. Op een tijdstip dat sommigen slaapdronken naar de bakker sloffen, kruipen andere beschonken achter het stuur van hun wagen. Er werden 136 bestuurders gecontroleerd, 14 (10%) hadden een glaasje te veel op. Er werden twee rijbewijzen ingetrokken voor 15 dagen. Opvallend detail: ook drie fietsers bliezen positief. Eén fietser blies zelfs 2,18 promille. Aangezien het om iemand met een buitenlandse nationaliteit ging, moest die meteen de boete van 1.260 euro betalen.

Later die dag, tussen 17u00 en 23u00, controleerde de politie op alcohol in het verkeer in de Loofblommestraat en de Krijgslaan. Daar werden 45 bestuurders gecontroleerd, waarvan er vier onder invloed bleken. Eén chauffeur moest zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren.

Vanmorgen (23 oktober 2017) tussen 7 en 9 uur controleerde de Gentse politie op fietsverlichting ter hoogte van de Coupure Links. Er werden 700 fietsen gecontroleerd, 35 onder hen (5%)waren onvoldoende (of helemaal niet) verlicht.

Op het kruispunt van de Aaigemstraat met de Koning Albertlaan en op de Charles de Kerchovelaan ter hoogte van de Kunstlaan werd vanmorgen ook gecontroleerd op fietsverlichting en roodlichtnegatie. 23 fietsers kregen een boete omdat ze door het rood verkeerslicht reden. 23 fietsers waren niet in orde met de fietsverlichting.

Labels