Resultaten controleacties juli-augustus 2020

In de loop van de maanden juli en augustus 2020 organiseerde Politie Gent 18 verkeerscontroles. In totaal werden 923 overtredingen vastgesteld. Hieronder een overzicht van de verschillende controles en bijhorende resultaten.

Alcoholcontroles

In de loop van de maanden juli en augustus 2020 voerde de Politie Gent vier controles op alcohol en drugs in het verkeer uit. Er werden 147 bestuurders gecontroleerd.

  • 6  bestuurders hadden een alcoholtest met als resultaat ‘positief’. Dat betekent dat zij een alcoholconcentratie van ten minste 0,35 mg/l UAL hadden. Hun rijbewijs werd voor 6 uur ingehouden. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs zelfs ingetrokken voor 15 dagen omdat zij een alcoholconcentratie van minstens 0,65 mg/l UAL hadden.
  • 5 chauffeurs hadden een alcoholtest met als resultaat ‘Alarm’. Dit betekent dat de bestuurders een alcoholconcentratie hadden van ten minste 0,22 mg/l UAL en minder dan 0,35 mg/l UAL. Hun rijbewijs werd ingehouden voor 3 uur.
  • 136 bestuurders hadden een alcoholtest met als resultaat ‘Safe’. Dit betekent dat zij een alcoholconcentratie van minder dan 0,22 mg/l UAL hadden.

Er werden 8 speekseltesten afgenomen. 6 bestuurders bleken onder de invloed van drugs te zijn. Hun rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

Snelheidscontroles

Naast de gewone snelheidscontroles met bemande en onbemande camera’s en de LIDAR, organiseerde Politie Gent in juli en augustus 2020 9 snelheidscontroles met onderschepping. Tijdens deze acties werden 10.724 voertuigen gecontroleerd waarvan er 879 (8%) te snel reden. 12 rijbewijzen werden ingetrokken wegens overdreven snelheid.

Controles gordeldracht en GSM-gebruik

Tijdens de maanden juli en augustus 2020 werden op het Gentse grondgebied twee controleacties rond gordeldracht en GSM-gebruik georganiseerd.

Er werden 4 overtredingen vastgesteld voor het niet dragen van de gordel. 1 bestuurder vloog op de bon omdat hij de GSM gebruikte achter het stuur.  

Controle boorddocumenten

In juli en augustus 2020 voerde de Gentse politie drie controles op boorddocumenten uit.

Tijdens deze controle werden 22 inbreuken inzake boorddocumenten vastgesteld.

Labels