Resultaten controleacties 16/01/2020

Gisteren organiseerde de Gentse politie verschillende verkeerscontroles.

Gordel, gsm en snelheid

Tussen 14u00 en 22u00 controleerde de politie in Heerweg-Noord en Nieuwevaart op gordeldracht en gsm-gebruik. 11 personen vlogen op de bon omdat ze geen veiligheidsgordel droegen en 13 personen hadden een gsm in de hand terwijl ze eigenlijk het stuurwiel moesten vasthouden. Voor deze overtredingen geldt een boetetarief van 116 euro.

Op dezelfde locaties controleerde de politie ook op snelheid. In Heerweg-Noord (50 km/h) passeerden 1.330 voertuigen de controlepost en reden er 8 te snel (0,6%). In de Nieuwevaart (eveneens 50 km/h) reden 46 van de 618 wagens te snel (7,4%). Een snelheidsduivel die aan 108 km/h voorbij de camera passeerde, werd onderschept door de motorrijders van de politie en komt in aanmerking voor de intrekking van zijn rijbewijs.

Zwaar vervoer

Nog in de namiddag controleerden de flikken het uitzonderlijk vervoer in de John F. Kennedylaan. Bij vrachtwagens is het van belang dat de lading voldoende vastgemaakt is en dat ze niet overladen zijn, bij een ongeval kan dat immers een impact hebben op de gevolgen. De politie controleerde 15 transporten. Twee chauffeurs waren niet in orde met de rij- en rusttijden. Bij drie voertuigen was de ladingzekering niet in orde, nog twee voertuigen vertoonden technische gebreken en één voertuig was te hoog en te lang.

Alcohol en drugs

Later op de avond controleerden de Gentse flikken op op alcohol en drugs in het verkeer. Tussen 21u30 en 02u00 werden 375 bestuurders gecontroleerd ter hoogte van de Wiedauwkaai – New-Orleansstraat – Dok-Noord. Daarbij viel het vooral op dat meer chauffeurs positief testten op drugs (9) dan op alcohol (7).

Labels