Resultaten controleactie zwaar vervoer

Woensdagnamiddag (24/04/2018) hield de Verkeersdienst van PZ Gent een gecoördineerde controleactie op het vrachtvervoer, op de R4 (J. Kennedylaan). De politie werkte tijdens deze actie samen met de Federale Wegpolitie, FOD Mobiliteit en Vervoer, Arbeidsinspectie en RVA.

Hierbij enkel de resultaten van de controles die uitgevoerd werden door het personeel van PZ Gent.

De politie controleerde 5 vrachtwagens en 4 lichte vrachtauto’s. Alle bestuurders legden een negatieve ademtest af.

  • Vier voertuigen waren overladen en dienden ter plaatse een administratieve inning te betalen. Tevens dienden zij hun lading over te laden op een ander voertuig om hun weg verder te zetten. Eén Nederlandse vrachtauto met aanhangwagen was 21% overladen, op één as woog hij zelfs meer dan 3 ton teveel.
  • Twee chauffeurs hadden inbreuken op de rij-en rusttijden en dienden een onmiddellijke inning te betalen.
  • Twee uitzonderlijke transporten waren niet in orde met de signalisatie inzake Uitzonderlijk Vervoer (UV). Eén van deze transporten overschreed ook de toegelaten hoogte die hij volgens zijn vergunning UV kreeg (normaal max. 4 meter, volgens vergunning UV 4m30, gemeten hoogte 4m48). Hiervoor diende een administratieve inning van € 400 te worden betaald.
  • Daarnaast was één chauffeur aan het SMS’en terwijl hij met de vrachtwagen reed, en één chauffeur was geen drager van de veiligheidsgordel.

Deze overtredingen werden in totaal voor 9.475 euro beboet.

 

Labels