Resultaten controleactie fietsstraten en algemene verkeersinbreuken 27-04-2021

Gent telt ondertussen heel wat fietsstraten. In een fietsstraat mogen fietsers de volledige breedte van de rijbaan (eenrichtingsverkeer) of de helft van de rijbaan langs de rechterzijde (tweerichtingsverkeer) gebruiken. Gemotoriseerde voertuigen mogen fietsers niet inhalen en maximum 30 kilometer per uur rijden. Het begin en einde van een fietsstraat wordt aangeduid met blauwe aanwijzingsborden en een logo op het wegdek. In Gent is het asfalt van de fietsstraat vaak rood gekleurd.

Om toe te zien op de naleving van de verkeersregels in fietsstraten controleerde de Verkeersdienst van de Gentse lokale politie gisteren in verschillende fietsstraten:

  • Trekweg
  • Coupure Links
  • Willemotlaan

Daarbij werden tien chauffeurs beboet omdat ze fietsers inhaalden.

Op andere locaties in Gent controleerde de politie op algemene verkeersinbreuken. Op de as Begijnhoflaan – Noordstraat – Brugsepoortstraat kregen tien fietsers een boete omdat ze een rood verkeerslicht negeerden. Ook een bromfietser, een stepper en een autobestuurder vlogen daarom op de bon. In de Kortrijksepoortstraat negeerden 13 weggebruikers een verbodsbord om de straat in te rijden: 8 fietsers, 4 bromfietsers en 1 chauffeur van een personenwagen.

Labels