Resultaten controle asociaal rijgedrag en fietscontrole 13-02-2020

Controle asociaal rijgedrag

Op basis van klachten over onverantwoord rijgedrag werden afgelopen avond / nacht tussen 21 uur en 2.30 uur controles uitgevoerd in de Morekstraat, Port Arthurlaan en Afrikalaan.

320 voertuigen werden gecontroleerd op het sturen onder invloed van alcohol en drugs. 11 bestuurders testten positief op het sturen onder invloed van alcohol, 5 op het sturen onder invloed van drugs. 1 bestuurder testte zowel positief op alcohol als drugs. Van 7 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken.

Er werd ook een snelheidscontrole uitgevoerd door een bemande camera. 489 voertuigen passeerden de cameralens waarvan 54 te snel reden. Van 1 bestuurder die aan 90km/u voorbijraasde werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken.

Fietscontroles

Gisteren vonden er ook op drie locaties fietscontroles plaats. De eerste twee controles vonden plaats tussen 15 uur en 17 uur aan de Kortrijksepoortstraat en Einde Were.

In de Kortrijksepoortstraat negeerden 30 fietsers en 1 auto het verbod om de Kortijksepoortstraat in te rijden richting R40 (negeren bord C11). Zij kregen allemaal een onmiddellijke inning van 58 euro.

Aan Einde Were werden 16 fietsers beboet voor verschillende overtredingen. Het ging onder andere om rechts afslaan door een roodlicht waar dat niet toegestaan is (onmiddellijke inning 174 euro), fietsen op een trottoir en schuin oversteken op een kruispunt (telkens onmiddellijke inning 58 euro).

De derde controle vond plaats aan het Kramersplein tussen 19 uur en 21 uur. 26 fietsers begingen een overtreding. 23 fietsers reden zonder fietsverlichting en kregen een onmiddellijke inning van 58 euro. 1 fietser reed zonder licht maar was ook aan het gsm-en op de fiets. Hij mocht meteen 116 euro betalen. 2 fietsers reden zonder licht en hadden bovendien defecte remmen. Zij moesten allebei ook 116 euro betalen.

Remmen zijn duidelijk een aandachtspunt: 1 fietser had totaal geen remmen, wat gevaarlijk is, niet alleen voor de fietser zelf maar ook voor de andere weggebruikers. Ook deze fietser moest een onmiddellijke inning van 58 euro betalen.

Labels