Resultaten controle alcohol en drugs in het verkeer 09/01/2022

Gisteren controleerde de Verkeersdienst op alcohol en drugs in het verkeer. Ze stelde een controledispositief op in Dok Noord en in de Krijgslaan en controleerde daar 466 bestuurders op alcohol. Haast alle chauffeurs waren BOB, slechts 2 chauffeurs hadden te veel gedronken om nog veilig aan het verkeer deel te nemen.

Eén van hen blies 2,21 promille en moest zijn rijbewijs meteen inleveren voor 15 dagen. Een tweede chauffeur blies 1,01 promille kreeg bijgevolg een rijverbod voor 6 uur. Na de controleactie betrapte de politie hem echter toch weer aan het stuur van zijn voertuig. Een nieuwe ademtest gaf nog steeds een positief resultaat aan (0,87 promille), in opdracht van het parket werd het rijbewijs van deze hardleerse chauffeur ingetrokken voor 15 dagen en werd zijn voertuig in de klemmen gezet.

Van 8 bestuurders nam de politie een speekseltest af om drugs op te sporen. Twee chauffeurs reden onder invloed van drugs en moesten hun rijbewijs onmiddellijk afgeven voor 15 dagen.

In de rand van deze controle werd ook een bestuurder betrapt die ondanks een levenslang rijverbod rondreed en een vals Nederlands rijbewijs voorlegde. Het rijbewijs werd in beslag genomen en het voertuig werd getakeld met oog op verbeurdverklaring. Drie andere voertuigen kregen een wielklem aangemeten omdat ze niet in orde waren met de vereiste boorddocumenten (verzekering, keuring,…). De politie nam ook een radarverklikker in beslag.

Labels