Resultaten actie zwaar vervoer - 16/02/2022

Deze ochtend controleerde de Verkeersdienst van de Gentse politie zwaar vervoer, waarbij ze vrachtwagens begeleidde naar de weegbrug ter hoogte van de John F. Kennedylaan voor verdere controle. Daarbij had ze aandacht voor verschillende veiligheidsaspecten eigen aan vrachtverkeer, zoals het respecteren van de rij- en rusttijden, en het correct vastmaken van de lading.

De politie haalde 18 vrachtwagens uit het verkeer voor controle.

Bij vier vrachtwagens stelde de politie vast dat de lading onvoldoende gezekerd was. De lading van een vrachtwagen wordt tijdens het rijden aan heel wat krachten blootgesteld, waardoor deze kan verschuiven. Na een remactie bij 50 km per uur, schiet een vracht van 10 kilo met een kracht van 120 kilo naar voren. Verkeerd gezekerde lading kan niet alleen het voertuig of de lading zelf beschadigen, het kan ook gevaarlijk zijn voor de bestuurder en andere weggebruikers, wanneer bijvoorbeeld de lading van het voertuig valt.

Bij het uitlezen van de tachograaf bleek dat twee bestuurders de rij- en rusttijden niet respecteerden.

Drie vrachtwagens overschreden de afmetingen die vastgelegd zijn in internationale richtlijnen.

In totaal schreef de politie tijdens de controle 16 boetes uit – ze inde daarbij 5.879,06 euro aan administratieve en onmiddellijke inningen.

Labels