Resultaten actie Wijkpolitie alcohol en drugs in het verkeer 06-02-2021

Op zaterdagavond 6 februari 2021 controleerde de Wijkpolitie van Nieuw Gent op alcohol en drugs in het verkeer. Er werden 64 voertuigen gecontroleerd. 11 bestuurders (17%) reden onder invloed van alcohol en / of verdovende middelen. Van 7 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.  2 bestuurders testten positief op alcohol én drugs. 4 bestuurders die na middernacht geen geldige reden hadden om de avondklok te negeren moesten een onmiddellijke schikking betalen.

De actie vond plaats van 17.30 uur tot 20 uur op de Adolphe della Faillelaan en de Kortrijksesteenweg. Er werden 64 voertuigen gecontroleerd.

Alcohol



6 bestuurders bleken onder de invloed van alcohol te rijden – 2 daarvan reden ook onder invloed van drugs.

4 bestuurders hadden een alcoholtest met als resultaat ‘Positief’. Dit betekent dat zij een alcoholconcentratie van ten minste 0,35 mg/l UAL hadden. Hun rijbewijs werd voor 6 uur ingehouden.

2 chauffeurs had een alcoholtest met als resultaat ‘Alarm’. Dit betekent dat de bestuurder een alcoholconcentratie had van ten minste 0,22 mg/l UAL en minder dan 0,35 mg/l UAL. Het rijbewijs werd ingehouden voor 3 uur.

Drugs



Er werden 10 speekseltesten afgenomen in het kader van het opsporen van het rijden onder invloed van drugs. 7 bestuurders legden een positieve speekseltest af.

  • 4 bestuurders reden onder invloed van cannabis
  • 1 bestuurder reed onder invloed van cocaïne
  • 1 bestuurder reed onder invloed van amfetamines
  • 1 bestuurder reed onder invloed van een combinatie van metamfetamines en amfetamines

Van de 7 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.  1 van deze bestuurders bleek ook te sturen met een voorlopig rijbewijs zonder te voldoen aan de voorwaarden. 2 bestuurders testten zowel positief op het sturen onder invloed van drugs als alcohol.

Inbreuken Corona-maatregelen

4 bestuurders hadden na middernacht geen geldige reden om de avondklok te negeren – zij moesten een onmiddellijke schikking betalen.

Andere inbreuken

1 x sturen zonder drager te zijn van een geldig rijbewijs

1 x niet voldoen aan de voorwaarden van het voorlopig rijbewijs

1 x niet-verzekerd voertuig + inbeslagname door takeling

2 x vermoeden van niet-verzekerd voertuig + inbeslagname door wielklem

1 x verlopen technische keuring

1 x wederrechtelijk bezit verdovende middelen

 

Labels