Resultaten actie patsergedrag in het verkeer 13-02-2022

Gisteren controleerde de politie op asociaal rijgedrag. Daarbij patrouilleerde de politie in verschillende Gentse wijken en had ze aandacht voor allerlei overtredingen.

Twee bestuurders die een rijverbod hadden en toch betrapt werden achter het stuur zagen hun voertuig getakeld worden in opdracht van het parket. Nog twee voertuigen werden getakeld omdat de bestuurders geen geldig rijbewijs konden voorleggen. De takelwagen rukte nog eens uit om een voertuig dat niet verzekerd en niet gekeurd was op te halen. Een bestuurder die patsergedrag stelde moest zijn rijbewijs inleveren voor 15 dagen.

De politie schreef boetes uit voor gsm-gebruik achter het stuur (2x), het negeren van een rood licht (1x), het negeren van het verbodsbord C5 (verboden toegang voor bestuurders van motorvoertuigen met meer dan twee wielen) (6x).

In het kader van de controle op asociaal rijgedrag stelde de politie op vier locaties een anoniem flitsvoertuig op. Dit zijn de resultaten:

  • Sint-Kruis-Winkeldorp (50 km/h): 83 voertuigen gecontroleerd, 5 in overtreding. Hoogste gemeten snelheid: 82 km/h
  • J.F. Kennedylaan (90 km/h - richting Gent): 624 voertuigen gecontroleerd, 91 in overtreding. Hoogste gemeten snelheid: 129 km/h
  • Gasmeterlaan: 466 voertuigen gecontroleerd, 20 in overtreding. Hoogste gemeten snelheid: 130 km/h, bestuurder komt in aanmerking voor de intrekking van het rijbewijs.
  • Dok-Zuid: 821 voertuigen gecontroleerd, 65 in overtreding. Hoogste gemeten snelheid: 85 km/h

Labels