Resultaten actie bromfiets 29/05/2018

Op dinsdag 29 mei 2018 vond - tussen 14.00 uur en 22.00 uur - een controleactie gericht op bromfietsers plaats. Onze Verkeersdienst stelde zich op in de Sint-Denijslaan en de ruime omgeving van het station Gent-Sint-Pieters, alsook in de Opgeëistenlaan.

Sint-Denijslaan

In de Sint-Denijslaan werden 24 bromfietsen gecontroleerd, 9 daarvan waren niet in orde (= 37,5%). Drie bestuurders kregen een proces-verbaal van waarschuwing wegens overdreven snelheid. Drie andere bromfietsbestuurders kregen een effectief proces-verbaal wegens overdreven snelheid. Hun bromfiets wordt voor een periode van 15 dagen ingehouden door en bij de politie. Bij één van de bromfietsen (klasse A) werd een maximumsnelheid van maar liefst 66 km/h vastgesteld, terwijl een bromfiets van klasse A max. 25 km/h mag rijden.

Daarnaast werden tijdens deze controle nog 15 andere inbreuken vastgesteld en beboet.

Opgeëistenlaan

In de Opgeëistenlaan werden in totaal 14 bromfietsen gecontroleerd. Daar was meer dan de helft van de bromfietsen (8) niet in orde (= 57%).

Tijdens deze controle werden vijf processen-verbaal wegens overdreven snelheid opgemaakt. Alle vijf de bromfietsers werden voor 15 dagen ingehouden door en bij de politie. Eén van deze bestuurders kreeg een PV wegens overdreven snelheid, had geen geldig inschrijvingsbewijs bij zich en legde bovendien ook nog eens een positieve speekseltest af. Het rijbewijs van deze bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Daarnaast werden tijdens deze controle nog 2 andere inbreuken vastgesteld en beboet.

Conclusie

Deze resultaten tonen helaas aan dat controles op bromfietsen een noodzaak is én blijft. Als bijna de helft van de gecontroleerde bromfietsers niet in orde blijkt te zijn, dan kunnen we spreken van een probleem. De Gentse politie en meer bepaald de Verkeersdienst zal in de (nabije) toekomst dan ook blijven inzetten op veiligheid in het verkeer en gerichte acties blijven doorvoeren.

Labels