Politie Gent controleert tijdens Paasweekend

1) 12% van de gecontroleerde bestuurders onder invloed van alcohol of drugs

Zaterdagochtend 31 maart 2018 - van 05.45 uur tot 08.00 uur - controleerde de Verkeersdienst van de Gentse politie enerzijds op alcohol en drugs achter het stuur en anderzijds op snelheid in het verkeer. Deze controle vond plaats in de F. Rooseveltlaan/G. Callierlaan.

Tijdens deze actie werden drie positieve speekseltesten afgenomen. Dit resulteerde in twee onmiddellijke intrekkingen van het rijbewijs voor 15 dagen. De derde bestuurder die positief testte op de speekseltest was geen houder van een rijbewijs. Aangezien deze bestuurder ook positief blies, werd het voertuig zelf voor 12 uren ingehouden.

Naast de speekseltesten werden ook 94 bestuurders getest op het gebruik van alcohol achter het stuur door middel van samplings. Acht bestuurders reageerden positief, één bestuurder had als resultaat 'alarm'. Het rijbewijs van vijf bestuurders werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen, het rijbewijs van twee bestuurders werd ingehouden voor 6 uren en één bestuurder was zijn rijbewijs kwijt voor 3 uren. Daarnaast werd ook nog een voertuig ingehouden voor 6 uren.

Van alle gecontroleerde bestuurders bleek 12% te rijden onder invloed van alcohol of drugs.

Naast alcohol en drugs werd er ook gecontroleerd op snelheid in het verkeer. Op de Franklin Rooseveltlaan (bebouwde kom - max. 50km/h) werden 180 bestuurders gecontroleerd. 36 bestuurders duwden het gaspedaal te diep in = overtredingsgraad van 20%. Op de Frans Van Ryhovenlaan (bebouwde kom - max. 50km/h) werden 387 bestuurders gecontroleerd waarvan er 3 in overtreding waren (= 0,8% in overtreding).

Tijdens bovenstaande actie werden nog vijf andere inbreuken vastgesteld en beboet.

2) 11,3% blaast positief op Paasmaandag

Op Paasmaandag 2 april 2018 vond - van 05.30 uur tot 08.00 uur - een alcoholcontrole plaats op de Hagelandkaai. Tijdens deze controle werden 88 bestuurders gecontroleerd. Drie bestuurders bliezen 'alarm' en het rijbewijs van deze drie bestuurders werd voor drie uur ingehouden. Maar liefst zeven bestuurders bliezen positief, waaronder één fietser. In totaal werd van vier autobestuurders het rijbewijs ingehouden voor zes uur en werd de fiets van de dronken fietser eveneens ingehouden voor zes uur. Het rijbewijs van twee andere autobestuurders werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Tijdens deze controleactie werden nog vijf andere inbreuken vastgesteld en beboet.

Labels