Overzicht wegenwerken

Gent is op het vlak van wegwerkzaamheden aan een grote inhaalbeweging bezig. Dat zorgt onvermijdelijk voor hinder. Hoe lang duren die werken? En waaraan mogen we ons nog verwachten?

Een aantal grote werken in Gent zijn al afgerond. We denken bijvoorbeeld aan de heraanleg van De Sterre, de herstelling van de Maaltebrug en de vernieuwing van het viaduct aan het Zuid. Volgende op het lijstje om door te strepen: de werken in de Gasmeterlaan - Nieuwevaart die afgerond worden in het voorjaar. Elders in de stad zal de hinder nog wat langer duren of starten er nieuwe werven op, zowel in het centrum (vb. Belfortstraat, Limburgstraat en Kraanlei) als in de deelgemeenten (vb. Slotendries en omgeving in Oostakker of de Heiveldstraat in Sint-Amandsberg).

Er wordt geprobeerd om de werken zoveel mogelijk op elkaar af stemmen en de handelszaken en woningen zo goed mogelijk bereikbaar te houden. Om te weten in welk stadium de werken in jouw buurt of reisweg zijn, surf je het best naar www.gent.be/openbarewerken. Je vindt daar per deelgemeente een overzicht van de meeste wegwerkzaamheden.

In het stadsmagazine van maart staat ook een kaart met een overzicht van enkele belangrijke wegwerkzaamheden die in uitvoering zijn of binnenkort starten.

Labels