Nieuwe Vaart deels terug open

Op woensdag 18 februari 2015 (voor de spits) gaat de Nieuwe Vaart deels terug open. Een van de drie trambarelen op de Nieuwevaart wordt verwijderd, waardoor regulier verkeer terug kan doorrijden tot aan de Wondelgembrug. Het stuk Nieuwevaart tussen de Wondelgembrug en de Nieuwevaartbrug blijft wel afgesloten door middel van trambarelen. Enkel de hulp- en veiligheidsdiensten kunnen hier door. Regulier verkeer moet ofwel de Frans Van Ryhovelaan inrijden, ofwel via de Wondelgembrug, de Gasmeterlaan of Wondelgemstraat inrijden en zo de omleiding volgen.

Palinghuizen blijft stadinwaarts afgesloten

Op Palinghuizen is er momenteel enkel eenrichtingsverkeer staduitwaarts mogelijk. Die situatie blijft nog even aanhouden. Concreet wil dat zeggen dat er wel nog verkeer mogelijk is over de Nieuwevaartbrug in de richting van Palinghuizen en zo de stad uit. De omgekeerde beweging is niet mogelijk, namelijk van Palinghuizen over de Nieuwevaartbrug en zo de stad in. Zodra alle asfalteringswerken hier afgerond zijn, wordt ook dit stuk opnieuw volledig opengesteld.

Fietsers en voetgangers

Voor fietsers en voetgangers is er wel doorgang mogelijk.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer blijft zijn huidige omleiding volgen.



Buslijnen 5, 65, 67, 69 volgen een omleiding via de Wondelgembrug. De haltes op de Nieuwevaart worden niet bediend.



Lijnen 52, 53 en 54 ondervinden geen hinder. Alle detailinfo is terug te vinden op de website www.delijn.be/gent en aan de betrokken haltes.

Labels