Nieuwe regels voor vuurwerk op oudejaar

De Stad Gent wil het evenwicht bewaren tussen haar bewoners en verbiedt permanent het doen ontploffen van voetzoekers. Het ontsteken van vuurwerk is alleen nog toegelaten in de nacht van donderdag 31 december 2015 op 1 januari 2016 tussen middernacht en 1 uur.

De overgang van oud naar nieuw inspireert nogal wat mensen om vuurwerk te ontsteken en voetzoekers te doen ontploffen. Dat zorgt voor veel hinder. De luide knallen van bommetjes brengen immers mensen aan het schrikken en kunnen huisdieren op de vlucht jagen.

Wie vuurwerk afsteekt, moet in ieder geval erg voorzichtig te werk gaan en de nodige veiligheidsvoorschriften in acht nemen. Toon respect voor andere buurtbewoners en houd het veilig.

Als je op andere tijdstippen vuurwerk wenst te ontsteken, moet je een voorafgaande machtiging aanvragen bij de burgemeester.

Wensballonnen

Wensballonnen oplaten is helemaal verboden in Gent, ook tijdens oudejaarsnacht. Overtreders zouden brand kunnen veroorzaken en riskeren een boete.

Gentenaars die bijkomende info wensen over hoe veilig om te springen met vuurwerk, kunnen terecht op de website www.gent.be/boem.

Labels