Laat je stalen ros registreren in Wondelgem

Op woensdag 2 september 2015 kan je je fiets laten registreren in Wondelgem. Tussen 09.00 en 15.00 uur kan je terecht op de parking van de Delhaize (Botestraat 14). Zorg er wel voor dat je je identiteitskaart op zak hebt!

Bij een fietsregistratie wordt je rijksregisternummer in het kader van je fiets gegraveerd. Zo is duidelijk dat jij de eigenaar van die fiets bent en is je fiets een pak minder aantrekkelijk voor fietsdieven.

Wordt je fiets toch gestolen, dan kan hij, als je wat geluk hebt, in het Fietsendepot terechtkomen. Dankzij het gegraveerde rijksregisternummer is de eigenaar van een fiets vlot op te sporen. Het Fietsendepot meldt je dan automatisch dat je je fiets kan komen ophalen. Ook bij ontruimingen van fietsenstallingen neemt het depot altijd contact op met de eigenaars van geregistreerde fietsen.

De Gentse politie organiseert regelmatig fietsregistraties. Ze worden aangekondigd op deze website.

Kan je op deze datum niet? Je kan je fiets ook gratis laten registreren in het Fietsendepot en in de fietspunten van Max Mobiel.

Extra tips om je tegen fietsdiefstal te wapenen vind je hier.

Is het al te laat? Heb je je fiets (nog) niet laten registreren en is die nu gestolen of verloren? Misschien werd hij toch al teruggevonden. Op de website www.gevondenfietsen.be staan niet-geregistreerde gevonden fietsen. Ga snel kijken of jouw fiets er ook tussen zit.

Labels