Het Vlaamse wielerseizoen start zaterdag

Op zaterdag 28 februari 2015 start het Vlaamse wielerseizoen met de 70ste editie van de Omloop Het Nieuwsblad. Net zoals de voorbije jaren vormt ook dit jaar het Gentse Sint-Pietersplein het decor voor de start en aankomst van deze populaire wielerwedstrijd.

Dames en heren

De heren beginnen om 11.35 uur aan hun 200 km lange rit door het Vlaamse landschap. Omstreeks 16.30 uur worden ze terug verwacht op het Sint-Pietersplein.

Tegelijkertijd rijden ook de dames hun eigen Omloop Het Nieuwsblad. Zij vertrekken iets vroeger, nl. om 11.20 uur, aan het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx aan de Zuiderlaan en worden omstreeks 14.45 uur verwacht aan de finish op het Sint-Pietersplein.

Het volledige parcours van de mannen vind je hier, dat van de vrouwen hier.

Verkeersmaatregelen

Om dit wielerfeest in goede banen te leiden, worden ook dit jaar een aantal verkeersmaatregelen genomen. In verschillende straten in de onmiddellijke omgeving van het Sint-Pietersplein geldt een parkeerverbod. Bepaalde straten zullen zelfs volledig verkeersvrij gemaakt worden.

De parking onder het Sint-Pietersplein (P10) is deels afgehuurd door de organisatie en is - via het Sint-Pietersplein - enkel bereikbaar mits accreditatie. Voor de overige bestuurders is een toegang gegarandeerd via de Kantienberg. De parking zal op bepaalde tijdstippen (vooral rond vertrek en aankomst van de wedstrijd) moeilijk bereikbaar zijn.

Op de website van het evenement vind je een aantal tips om zaterdag op een vlotte manier tot in Gent te geraken.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van de Omloop Het Nieuwsblad en bij Gentinfo (tel: 09 210 10 10 of gentinfo@gent.be).

Labels