Gentse Winterfeesten 2016

Vanavond om 19.00 uur starten officieel de Gentse Winterfeesten. Tot en met zondag 8 januari 2017 wordt de Gentse binnenstad omgetoverd in een echte winterstad. Of je nu op zoek bent naar adrenaline, ontspanning, ambachtelijke lekkernijen of kerstkledij: iedereen wordt op zijn wenken bediend.

Veiligheidsmaatregelen

Gezien de nog steeds van kracht zijnde terreurdreiging zijn er dit jaar een aantal bijkomende veiligheidsmaatregelen van kracht.

Volgende maatregelen worden o.a. genomen:

  • De organisator verhoogt zijn aantal sfeerbeheerders zodat ook zij nog meer toezicht kunnen houden in de feestzone. Op die manier kunnen ze de politie vlugger in kennis stellen van abnormale zaken.
  • Voor het eerst zal de volledige feestenzone bewaakt worden met en door camera's (zoals tijdens de Gentse Feesten). In totaal zullen zes camera's worden opgehangen die het volledige (feest)gebied in beeld zullen brengen.
  • Er wordt gebruik gemaakt van doorzichtige afvalkorven zodat de inhoud eenvoudiger en vlugger kan bekeken worden.
  • Op sommige plaatsen zullen we opnieuw gebruik maken van betonblokken.

Net zoals tijdens de Gentse Feesten wordt ook nu gevraagd aan de bezoekers om zo weinig mogelijk rugzakken, reistassen, enz. mee te brengen en deze zeker niet onbeheerd achter te laten. Bezoekers met een tas kunnen gecontroleerd worden door de politie. De politie vraagt begrip en medewerking aan de bezoekers wanneer zij door de politie of sfeerbeheerders worden aangesproken voor een controle.

Zoals bij elk evenement zal de Gentse politie nu ook maximale middelen inzetten om de Winterfeesten in goede banen te leiden.

Nul op! Bedankt BOB!

Als je afzakt naar de Gentse winterfeesten, kies je best op voorhand een BOB. Laat je (naar huis) voeren door een BOB die kan weerstaan aan al de aanwezige geestrijke dranken of kies voor één van de alternatieven zoals een taxi of blijf gewoon een nachtje overnachten in één van de vele hotels.

Wil je nadien je BOB eens uitgebreid bedanken? Nomineer dan je favoriete BOB op de website http://www.bedanktbob.be en misschien wint hij/zij wel de "Bongo bedankt BOB"-cadeaubon ter waarde van 99,90 euro. Deze bon geeft hem/haar recht op een overnachting voor twee personen, incl. ontbijt in een hotel naar keuze. Bedankt BOB!

Gentse Winterfeesten

Meer informatie zoals het programma, enz. vind je op de officiële website.

Labels