Gentse Feesten 2017: de balans

Tien dagen lang was het één groot feest in onze Gentse binnenstad. Maar aan alle mooie liedjes komt een einde dus ook aan onze jaarlijkse Gentse Feesten. Van vrijdag 14 tot en met zondag 23 juli 2017 vonden 1.290.000 bezoekers de weg naar onze mooie stad.

Deze topeditie zorgde er voor dat een groot aantal bezoekers de weg vonden naar Gent. Voor de Gentse politie betekent dit tien drukke dagen om de orde en veiligheid in onze binnenstad te garanderen.

2017

Politie Gent beschouwt de voorbije Gentse Feesten als een veilige en rustige editie. Onder de bezoekers heerste een toffe, aangename en positieve sfeer met het nodige respect voor de aanwezige veiligheidsdiensten. Dat maakte het aangenaam werken voor onze politiemensen op het terrein.

De incidenten die zich voordeden, werden telkens op een snelle en kordate manier aangepakt en dit steeds in harmonie met het feestgebeuren en zijn vele bezoekers. Ook het gebruik van de camera's en sturing door het personeel vanuit de commandopost bewees nogmaals zijn doeltreffendheid.

Resultaten

Ook dit jaar werd de feestenzone zoveel mogelijk verkeersvrij gehouden.

Tijdens deze editie stelde de Gentse politie 1.041 verkeersinbreuken vast, terwijl er in 2016 nog sprake was van 2.244. In totaal werden 141 voertuigen getakeld, in 2016 waren dat er 162.

Ondanks de blijvende investeringen in openbare, gratis toiletten én plaszuilen, werden 884 bezoekers beboet voor wildplassen (596 in 2016).

Bovenstaande cijfers geven weer dat politiepatrouilles en -controles in en rond de feestenzone hun vruchten afwerpen en dat politieaanwezigheid in de periferie noodzakelijk is om ook de leefbaarheid van die buurten te waarborgen.

Gevonden en verloren voorwerpen

Sleutels kwijt? GSM verloren? Iets anders (behalve je lief)?

Sinds 25 juli 2017 werden alle gevonden en verloren voorwerpen overgebracht van het Commissariaat Gent Centrum naar het Algemeen Politiecentrum Gent (Antonius Triestlaan 12, 9000 Gent).

Openingsuren Cel Gevonden en Verloren Voorwerpen: elke werkdag van 08.00 tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Artikel Het Nieuwsblad dd 26/07/2017: "Smartphone verloren tijdens de Gentse Feesten? Haal hem op of hij gaat naar een goed doel."

Meer informatie over onze Cel Gevonden en Verloren voorwerpen vind je hier.

Sociale media

In navolging van vorig jaar werd er ook tijdens deze Gentse Feesten elke dag live getweet van uit de account @GentseFlikken. Nieuw dit jaar was dat we ook te bereiken waren via onze Facebook-pagina. Tien dagen lang werden - telkens van 16.00 uur tot 24.00 uur - op die manier actief berichten uitgestuurd en vragen beantwoord.

Bedankt

Bedankt aan alle diensten, pleinverantwoordelijken, artiesten, onze partners, sfeerbeheer(ders), standhouders én uiteraard de bezoekers voor het goede verloop van deze Gentse Feesten. U was geweldig! Tot volgend jaar… #GF18

Labels