Gent kleurt een beetje oranje

De echte Gentenaars (en niet alleen zij) weten het wel: de Gentse Feesten zijn in aantocht! Van vrijdag 17 tot en met zondag 26 juli 2015 wordt het weer op de koppen lopen in de Gentse binnenstad. Dit jaarlijks evenement heeft logischerwijze een grote impact op de openbare veiligheid. Daarom komen - net zoals de voorbije vier jaar - Nederlandse politiemensen het Gentse politiekorps ondersteunen. De Gentse Feesten trekken namelijk heel wat buitenlandse toeristen aan, waaronder ook een groot aantal Nederlandse bezoekers.

Ondersteuning Nederlandse collega's

Tijdens de komende Gentse Feesten komen twaalf Nederlandse collega's de Gentse politie ondersteunen. Deze collega's zijn allen tewerkgesteld binnen de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant.

Over de tien dagen heen zullen zij - samen met hun Gentse collega's - vooral taken van 'onthaalpolitie' uitvoeren: ze lopen patrouille, stellen overlast en criminaliteit vast, verstrekken informatie, enz. in de feestenzone. De Nederlandse collega's zullen vooral de Nederlandse bezoekers wegwijs maken en dragen hierbij hun eigen herkenbare uniform en de daarbij horende uitrustingsstukken.

Lustrumjaar - speciaal bezoek

2015 is een lustrumjaar. Het is immers al voor de vijfde keer op rij dat Nederlandse collega's het Gentse korps komen ondersteunen tijdens de Gentse Feesten.

Voor deze gelegenheid kwam ook de Commissaris van de Koning in Zeeland (vergelijkbaar met onze Gouverneur) - de heer Polman - naar Gent. Dit gebeurde op woensdag 1 juli 2015, de officiële briefingdag voor de Nederlandse politiemensen.

Het volledige persbericht kan je hier nalezen.

Labels