Gent klaar voor 76ste Z6sdaagse

Vanaf dinsdag 15 tot en met zondag 20 november 2016 vormt het Gentse Kuipke - voor de 76ste keer al - het decor voor de Gentse Z6sdaagse. Een zes dagen durend wielerfeest dat elk jaar opnieuw tienduizenden supporters doet afzakken naar Gent. Veel volk betekent echter ook een impact op de toegangswegen, met eventuele verkeersproblemen tot gevolg.

Mobiliteit

Indien mogelijk laat je Koning Auto beter thuis. Je kan gerust met het openbaar vervoer naar de Z6sdaagse gaan: het Kuipke ligt op wandelafstand van het station Gent-Sint-Pieters. Vanaf dit station worden bovendien ook shuttlebussen ingelegd tot aan het Kuipke.

Ook met de fiets is het Kuipke vlot bereikbaar. Er zijn extra fietsstallingen voorzien in de Gustaaf Den Duytsdreef en ook aan de zijkant van het SMAK kan je je fiets kwijt.

Kom je toch met de auto? Parkeer je wagen dan reglementair. De Gentse politie zal in de omgeving van de Z6sdaagse extra controleren op foutparkeren. Parkeren in het Citadelpark is niet toegestaan. Respecteer ook de bewonersparkeerplaatsen in de buurt van het Citadelpark. Je kan je wagen ook steeds kwijt in de parkings onder het Sint-Pietersplein of aan het station Gent-Sint-Pieters.

Veiligheidsmaatregelen

Het dreigingsniveau voor grote evenementen in België, sportief of cultureel, staat nog steeds op niveau 3.

Dit betekent dat er verschillende maatregelen genomen worden voor verhoogde controle, zowel door de organisatie als door de politie. Eén van die maatregelen is dat er aan de ingang controle zal zijn van de meegebrachte tassen. Rugzakken, reistassen, enz. mogen niet binnen. De organisatie zal een plaats voorzien om deze in bewaring te geven waar de bezoekers ze na het evenement terug kunnen ophalen. Niettemin wordt er toch gevraagd om geen rugzakken/reistassen en dergelijke mee te nemen/brengen. (Kleinere) handtassen kunnen wel maar zullen ook gecontroleerd worden.

Klachtenlijn

Om snel te kunnen interveniëren, wordt een klachtenlijn voorzien in het Kuipke. Op deze manier kan de Gentse politie snel worden geïnformeerd. Je kan hiervoor terecht op het telefoonnummer 09 388 73 87.

Deze klachtenlijn is enkel en alleen bereikbaar tijdens dit evenement. Hieronder vind je de openingsuren:

  • 15/11 - 16/11: van 18.00 uur tot 01.00 uur
  • 17/11 - 18/11: van 18.00 uur tot 01.40 uur
  • 19/11: van 18.00 uur tot 01.20 uur
  • 20/11: van 11.00 uur tot 18.00 uur

Meer informatie (programma, tickets, enz.) over de Z6sdaagse vind je terug op hun website.

Labels