Geef licht in het donker

De herfst is nog steeds in het land, dus het blijft belangrijk om in deze donkere dagen voldoende zichtbaar in het verkeer te bewegen. Fietsers zorgen er best voor dat hun fiets technisch in orde is, zeker op vlak van verlichting. De Gentse politie controleert tijdens de herfst en winter regelmatig op fietsverlichting. Zo is er deze avond een grote controle op het Woodrow Wilsonplein (Zuid).

De controle vindt plaats tussen 18.00 uur en 20.00 uur. Wie niet in orde is, krijgt een boete van 55 euro en het verzoek hun fiets zo snel mogelijk in orde te brengen. Ze krijgen daarbij een geheugensteuntje in de vorm van een postkaart met daarop alle reglementaire voorschriften voor fietsverlichting. Ter plaatse zullen er fietsenhandelaars aanwezig zijn die de beboete fietser onmiddellijk aan de wettelijk juiste fietsverlichting helpen. Fietsers met een fiets die wel technisch in orde is, worden dan weer beloond met een gadget. Bij deze actie krijgt de Gentse politie ondersteuning van de verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren Drive Up Safety! en het Mobiliteitsbedrijf Gent.

De Stad Gent voert dit najaar met affiches en postkaarten en ook via de sociale media campagne voor goede fietsverlichting onder de slogan "Flikker op". Die moet fietsers aansporen om goed verlicht de weg op te gaan.

Labels