Flikker op! Politie organiseert grote sensibiliserende actie fietsverlichting op 25/10/2016

De fiets is een populair vervoersmiddel in Gent. Om het veilig te houden is het wel belangrijk dat je fiets technisch in orde is. Nu de herfst in het land is, wordt het vroeger donker. De Politie Gent wil de fietsers attent maken op het belang van zichtbaarheid in het verkeer.

Op dinsdag 25 oktober 2016, van 06.30 tot 08.30 uur zal de Gentse politie het startschot geven met een grote sensibiliserende actie rond fietsverlichting aan het Woodrow Wilsonplein (Gent Zuid). Tijdens deze actie worden nog geen boetes uitgeschreven. Nadien zal er echter op verschillende locaties en data gecontroleerd worden op fietsverlichting en zullen fietsers die niet in orde zijn wel een boete (55 euro) krijgen. Op 22 november 2016 volgt dan een grootschalige controleactie op het Woodrow Wilsonplein.

Deze actie krijgt ook de medewerking van het Mobiliteitsbedrijf, jongerenorganisatie DUS en Pervélo. Fietsers die niet in orde zijn, krijgen van het Mobiliteitsbedrijf Gent een geheugensteuntje in de vorm van een postkaart met daarop alle reglementaire voorschriften voor fietsverlichting. Ze kunnen de verlichting ter plaatse laten herstellen door Pervélo. Fietsers die wel in orde zijn krijgen een leuk gadget aangeboden.

Het Mobiliteitsbedrijf Gent voert dit najaar met affiches en postkaarten en ook via de sociale media campagne voor goede fietsverlichting onder de slogan "Flikker op". Die moet fietsers aansporen om goed verlicht de weg op te gaan.

De Gentse politie zet op diverse locaties tekstkarren met de slogan "Flikker op" om fietsers attent te maken op de controle, en het belang van fietsverlichting.

Pers

Jullie zijn uiteraard ook van harte welkom, om de fiets te laten controleren en om een kijkje te nemen. Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Filip Watteeuw zal aanwezig zijn van 07.30 uur tot 08.00 uur.

Labels