Flikken met een hart voor de Kruiskenshoeve

Vijf collega's van onze Gentse politiezone stapten op 14 augustus 2015 de 100 km van de Dodentocht uit en zamelden op die manier 851 euro voor de Kruiskenshoeve in.

Sven Van Eenaeme, jeugdinspecteur van het Commissariaat Gentbrugge / Ledeberg, nam begin 2015 het goede voornemen om gezonder te gaan leven en meer te bewegen. Hij stelde zich ook een streefdoel voorop: op 14 augustus 2015 wou hij deelnemen aan de legendarische Dodentocht. Algauw waren er collega's die zijn voorbeeld volgden - ook Evelien Lammens (Maatschappelijke Recherche Ledeberg), Nadia Van nevel (Dienst Zonale Sturing), Vanessa Deroeck (Dienst Zonale Sturing) en Hans Goossens (Commissariaat Nieuw Gent) gingen de uitdaging aan om 100 km te stappen.

Als extra stimulans liet het team zich per afgelegde km sponsoren door vrienden, familie en collega's. Zo zamelden ze 851 euro in - die schenken ze integraal aan de Kruiskenshoeve, het jongerenproject van onze ex-rechercheur Robert Accoe. De officiële overhandiging vond plaats op het wekelijks persSalon van Stad Gent op vrijdag 18 december 2015.

De Kruiskenshoeve is een kleinschalig time-outproject dat probleemjongeren de ruimte en de plaats biedt om tot rust te komen en er even uit te zijn. De verandering van omgeving, het leven en het werken op de hoeve, kunnen hun perspectief veranderen en een positieve aanvulling vormen op de hulpverlening die ze krijgen. Robert Accoe, oud-collega en initiatiefnemer, nam in 2003 de beslissing om zijn ouderlijke boerderij open te stellen voor dit time-outproject. Ondertussen is de Kruiskenshoeve uitgegroeid tot een autonome en erkende vzw. Om de werking structureel te kunnen onderbouwen, is een vaste inkomensstroom echter onontbeerlijk. De gift is dan ook erg welkom bij de Kruiskenshoeve.

Surf zeker ook eens naar de website van de Kruiskenshoeve.

Labels