Drank, drugs en snelheidsduivels op een zondagochtend

Op zondag 15 oktober 2017 organiseerde de Gentse lokale politie in de vroege uurtjes (tussen 5 en 9 uur) een controle op verschillende zaken: alcohol en drugs in het verkeer en overdreven snelheid.

De controles vonden plaats ter hoogte van de Ottergemsesteenweg, Ottergemsesteenweg-Zuid en de oprit naar de E17.

Bij 21 personen werd een speekseltest (drugs) afgenomen, 17 onder hen testten positief. De rijbewijzen van 13 personen werden onmiddellijk ingetrokken, de vier andere chauffeurs hadden het rijbewijs niet op zak en moesten alvast hun voertuig voor 12 uur inleveren, maar ook zij zullen hun rijbewijs gedurende 15 dagen moeten missen.

96 chauffeurs legden een alcoholtest af, hierbij bleken 12 personen onder invloed van alcohol te rijden. Ook hier werden zes rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen, omdat de alcoholwaardes dusdanig hoog waren.

Er werd ook geflitst op de Ottergemsesteenweg, in beide richtingen (toegestane snelheid: 30 km/u). Er passeerden 180 wagens, maar liefst 108 (60%) nummerplaten werden vastgelegd op de gevoelige plaat. Onder de overtreders ook 47 taxi's. Twee hardrijders werden ingehaald door een motorrijder van de politie en mochten onmiddellijk hun rijbewijs inleveren. Nog twee andere chauffeurs zullen via de rechtbank hun rijbewijs ingetrokken zien voor 15 dagen.

Labels