Dit was 'Koffie met je buurtinspecteur'

Tussen 25 november 2022 en 20 juni 2023 bezochten verschillende buurtinspecteurs, teamcoaches en wijkcommissarissen van de Wijkpolitie de elf lokale dienstencentra (LDC) in Gent. Met deze bezoeken wil de Wijkpolitie de laagdrempelige contacten tussen de buurtinspecteurs en hun bewoners weer aanzwengelen na de Coronacrisis. Deze koffiemomenten waren alvast een geslaagde stap in de goede richting!

Koffietas met op de achtergrond twee buurtinspecteurs

We begonnen de reeks ‘Koffie met je buurtinspecteur’ om de bezoekers te laten kennismaken met de Wijkpolitie en met wat de commissariaten doen in hun buurt.

Al gauw werd duidelijk dat de uitleg gesmaakt werd, maar men was vooral geïnteresseerd in persoonlijke gesprekken met de buurtinspecteurs. Vanaf de tweede editie kozen we er daarom voor om in te zetten op laagdrempelige gesprekken, al dan niet in het cafetaria van het LDC.

Er waren middagen met veel bezoekers, soms waren de groepen wat kleiner, maar bij alle bezoeken werden we warm en hartelijk ontvangen door de medewerkers, vrijwilligers en bezoekers van de LDC’s.

Gesprekken met de bezoekers gingen vaak over bezorgdheden die ze hebben over hun buurt, bemerkingen over verkeer, verzuchtingen over overlast.

Met deze ‘koffiemomenten’ willen we de laagdrempelige contacten tussen de buurtinspecteurs en hun bewoners weer aanzwengelen na de Coronacrisis. Dit was alvast een geslaagde stap in de goede richting. Vanuit de Wijkpolitie willen we dan ook alle medewerkers van de commissariaten, de centrumleiders, de planners en de vrijwilligers van de LDC’s en in het bijzonder de bezoekers van de LDC’s bedanken voor de koffiemomenten.

Deze zomer nemen we even de tijd om dit project te evalueren en om te kijken wat de mogelijke volgende stappen zijn. Wordt vervolgd!

koffie met je buurtinspecteur

 

koffie met je buurtinspecteur

 

koffie met je buurtinspecteur

 

koffie met je buurtinspecteur

 

koffie met je buurtinspecteur

 

koffie met je buurtinspecteur

 

Labels