Diefstalpreventieadvies – meer dan een pleister op de wonde

Op vrijdag 28 oktober 2016 is het '1 dag niet', de nationale actiedag tegen woninginbraken. Maar je hoeft zo lang niet te wachten om actie te ondernemen en je woning beter te beveiligen. Je kan bijvoorbeeld een diefstalpreventieadviseur bij je thuis uitnodigen voor een uitgebreid inbraakpreventieadvies.

Gratis diefstalpreventieadvies

Indien je dit wenst, kan een diefstalpreventieadviseur bij jou thuis op bezoek komen, je volledige woning controleren en jou vertellen wat de eventuele verbeterpunten zijn. Zijn bezoek is gratis en houdt geen verplichtingen in: je beslist zelf of je op de suggesties ingaat. Onze adviseurs zijn ook objectief: ze maken geen reclame voor bepaalde firma's en merken. Bovendien passen ze hun advies aan jouw financiële omstandigheden aan. Een inbraakveilige woning hoeft echt niet duur te zijn.

Elke diefstalpreventieadviseur is verantwoordelijk voor de adviezen in een bepaalde regio. Maak hier kennis met onze diefstalpreventieadviseurs Mathieu, Geert en Chris.

Wil je ook graag een gratis, neutraal en vrijblijvend diefstalpreventieadvies voor je woning? Maak dan een afspraak met één van de diefstalpreventieadviseurs van het Bureau Politionele Misdrijfpreventie. Dat kan iedere werkdag tussen 8.30 en 12 uur en tussen 13 en 16.30 uur op het nummer 09 266 65 90 of via e-mail preventie@politie.gent.be.

Doe een diefstalpreventieadvies cadeau

Heb je al eens een diefstalpreventieadviseur over de vloer gehad en wil je je vrienden, buren, familie of collega's ook aanraden om zo'n advies aan te vragen? Geef hen dan een cadeaubon goed voor een gratis diefstalpreventieadvies. De diefstalpreventieadviseur brengt er steeds een paar mee als hij jouw huis of appartement komt screenen. De cadeaubonnen zijn ook verkrijgbaar bij de Stadswinkel (Raadskelder van het belfort) en in alle hoofdcommissariaten.

Tips

In de rubriek 'Inbraakpreventie' vind je tal van praktische preventietips. Ook op de website www.besafe.be vind je meer tips om je woning of handelszaak beter te beveiligen.

Het Bureau Politionele Misdrijfpreventie kan ook voordrachten over inbraakpreventie voor kleine of grote groepen voorzien. Voordrachten kunnen per post of per mail aangevraagd worden. Alle nodige informatie en contactgegevens vind je op de flyer van het Bureau Politionele Misdrijfpreventie.

1 dag niet

Ook op de website www.1dagniet.be vind je tal van nuttige tips en informatie rond woninginbraakpreventie.

In de rubriek 'materialen' vind je de '1 dag niet'-app die je adviseert hoe je je woning beter kan beveiligen.De app bevat verschillende functionaliteiten, zoals de mogelijkheid om een risicoanalyse van je woning uit te voeren. Die analyse laat toe om via een eenvoudige checklist te bepalen in welke risicoklasse je woning zich bevindt.

In het 'beveiligingsplan' kan je ingeven welke maatregelen je al genomen hebt. Je vinkt aan welke beveiliging al aanwezig is en welke niet, en zo genereer je een advies met de noodzakelijke en aanvullende maatregelen en tips die je kan toepassen om je woning nog veiliger te maken.

Daarnaast kan je je waardevolle voorwerpen registreren in de registratiemap. Je neemt een foto van een voorwerp, sleept het in de registratiemap en voegt enkele kenmerken toe.

Download de app via Play Store voor Android of via App Store voor iOS.

De Gentse politie zet met veel plezier ook haar schouders onder '1 dag niet'. Het korps zet drie dagen alle mogelijke preventieve en repressieve middelen in om woninginbraken te bestrijden en voorkomen.





Gerelateerde artikels op deze website:

1 dag niet op 28 oktober 2016

Labels