Controle koerierdiensten en parkeerhinder

Kerstemming of niet, de Gentse politie blijft toezicht houden op diverse aspecten van verkeersveiligheid. Gisteren organiseerde de politie een gerichte controleactie op koerierdiensten. De Draken hadden in het centrum aandacht voor parkeerhinder en fietsverlichting.

Koerierdiensten: zwartwerk en algemene verkeersovertredingen

Koerierdiensten werken op volle toeren om pakjes nog op tijd onder de kerstboom te krijgen. Het is echter belangrijk dat de koeriers in orde zijn op vlak van vergunningen en boorddocumenten. Gisteren (22/12/2021) controleerde de politie samen met de arbeidsinspectie 15 lichte vrachtwagens. Eén bestuurder kon geen vervoersvergunning voorleggen. Deze vergunning is verplicht wanneer iemand goederen voor een klant of opdrachtgever tegen betaling vervoert in zijn eigen, gehuurde of geleasede motorvoertuig.

De arbeidsinspectie stelde vijf gevallen van zwartwerk vast. Een taxibestuurder had dubbel prijs: hij kon geen vervoersvergunning voorleggen en bleek in het zwart te werken.

Ook andere inbreuken werden beboet: 2 parkeerovertredingen, 1 negeren bord D1 (verplichting de door de pijl aangegeven richting te volgen), 1 niet dragen van de gordel, 1 negeren C1 (verboden richting voor iedere bestuurder).

Fietsverlichting in orde – 2 voertuigen getakeld die parkeerplaats voor personen met een handicap innamen

In het stadscentrum controleerden de Draken (het Fietsteam van de politie) gisteren in de ochtendspits op fietsverlichting en het respecteren van verbodsborden. Eén bestuurder kreeg een boete voor het negeren van het verkeersbord C5 (verboden toegang voor motorvoertuigen met meer dan twee wielen en van motorfietsen met zijspan) ter hoogte van het Woodrow Wilsonplein. Een fietser kreeg een boete voor het gebruik van de GSM tijdens het rijden. Het gros van de fietsers was in orde met de fietsverlichting, slechts 4 fietsers waren niet in orde en kregen een boete. Na de ochtendspits reden de Draken naar de Kuip om daar toezicht te houden op mogelijke overlast door werfvoertuigen en parkeerhinder. Daarbij werden 26 parkeerboetes uitgeschreven, waarvan 9 op de Kouter. Twee voertuigen die onterecht een parkeerplaats voorbehouden voor personen met een handicap bezetten in de Ajuinlei, werden getakeld.

 

Labels