Controle boorddocumenten en verkeersbelasting: € 33.000 aan achterstallige verkeersbelasting opgespoord

Gisteren tussen 14 uur en 22 uur organiseerde de Gentse lokale politie, samen met Douane en Accijnzen van de FOD Financiën en VLABEL, een grote controle op boorddocumenten. Deze controle vond plaats in de Afrikalaan en Dok-Noord.

Tijdens zo'n controle worden de verschillende boorddocumenten en de persoonlijke documenten (identiteitskaart en rijbewijs) gecontroleerd. Tijdens de controle werden 33 inbreuken vastgesteld op vlak van boorddocumenten. Daarbij werd ook één niet-verzekerd voertuig in beslag genomen. Er werd ook voor € 558 aan openstaande boetes geïnd van bestuurders met een buitenlandse nummerplaat. De politie stelde ook nog 35 andere verkeersinbreuken vast, waaronder 10 bestuurders die geen gordel droegen.

Douane en Accijnzen voerde ook controles uit, daarbij werd 1 voertuig dat reed met een mengeling van reguliere diesel en rode diesel uit het verkeer gehaald. Bij een ander voertuig stelde de dienst een inbreuk op de transportvergunning vast.

De Vlaamse Belastingsdienst haalde een totaalbedrag van € 19.043,70 aan niet betaalde verkeersbelastingen en boetes op. Omdat er in vijf gevallen niet overgegaan kon worden tot de inning van de openstaande verkeersbelasting en boete, werden vijf voertuigen in beslag genomen. In deze gevallen gaat het om een totaal openstaand bedrag van € 14.014,64.

Labels