Buitenspeeldag 2022 – Gentse flikken speelden mee

Op woensdagnamiddag 20 april werden in het kader van de Buitenspeeldag een aantal activiteiten voor kinderen en jongeren voorzien in het El Paso parkje. Ook een aantal Gentse flikken gingen mee spelen.

Gentse flik met kindje op Buitenspeeldag

In het kader van onze participatie aan het internationale project Cop without Borders, focust ons korps vooral op de buurt van Rabot. Samen met daar reeds actieve organisaties zoals vzw Jong en project Kombi van Selim Kubat willen we de relatie tussen jongeren uit de buurt en politie versterken. Dit doen we door op een positieve en informele manier met elkaar in contact te komen en verbindende activiteiten te organiseren.

jongen op promilleparcours Buitenspeeldag

 

Onder een stralende lentezon kwamen op de Buitenspeeldag heel wat kinderen uit de buurt ravotten op de springkastelen, sommige lieten zich omtoveren tot prinsesjes of superhelden aan de schminkstanden, anderen speelden een partijtje voetbal. Ook de Gentse flikken konden vele kinderharten veroveren met het parcours dat ze met een promillebril op moesten afleggen. Niet alleen de kinderen, maar ook de ouders waagden hun kans om de kegels op het parcours niet omver te lopen. De tieners en jongeren konden terecht bij Selim voor een bokspartijtje, al dan niet met een sportieve politie-inspecteur als sparringpartner.

jongere bokst met Gentse flik op Buitenspeeldag

 

Voor de vele aanwezigen – politie, jonge kinderen, tieners en ook de ouders – was het alvast een leuk en geslaagd initiatief!

Labels