BOB's van nieuwjaarsdag niet meer present

Tijdens een alcoholcontrole op nieuwjaarsdag bleek 99% van de bestuurders BOB. Dat leek een mooie start van het nieuwe jaar! Een paar dagen later ziet het plaatje er jammer genoeg al anders uit.

Tijdens een controle op alcohol en snelheid op de Franklin Rooseveltlaan en Gustaaf Callierlaan gisterenochtend (tussen 5u30 en 8u30) bleek 12% van de bestuurders onder invloed te rijden. Vooral de hoge alcoholconcentraties vielen op: al deze bestuurders bliezen een waarde hoger dan 0,78 promille. Vijf chauffeurs moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren voor 15 dagen. De hoogste waarde werd gemeten bij een zogenaamde jonge bestuurder (dit is een bestuurder die nog geen twee jaar in het bezit is van een rijbewijs), die blies een waarde van 2,37 promille. Het voertuig van deze chauffeur bleek bovendien niet verzekerd en niet gekeurd. Eén chauffeur legde een positieve speekseltest af voor amfetamines (XTC) en cannabis. Ook deze bestuurder moet zijn rijbewijs 15 dagen missen.

We organiseerden ook een snelheidscontrole in de Franklin Rooseveltlaan en de R4 (binnenring) richting Mariakerke. In de Rooseveltlaan geldt een snelheidslimiet van 50 km/u, daar reed 15% van de passanten te snel. Op de R4 mag je 90 km/u rijden, maar reed ook 12% te snel.

Labels