Bende drugdealers opgerold + 2 minderjarigen opgepakt voor diefstallen met geweld

Bende drugdealers opgerold - 5 personen aangehouden

Bij een actie op woensdag 31 mei 2017 door de drugsunit van de Gentse politie, waarbij op een 6-tal adressen in Gent huiszoekingen werden uitgevoerd, werden 6 personen opgepakt en gearresteerd.

Bij de huiszoekingen werden hoeveelheden cannabis, cocaïne, MDMA, hasj en XTC aangetroffen, alsook een aanzienlijke geldsom. Er werden ook 2 auto's en een aantal gsm's in beslag genomen.

Eén persoon mocht na verhoor beschikken.

De 5 andere gearresteerden, allen mannen tussen 25 en 32 jaar oud met verblijfplaats in Gent, werden gisteren in de loop van de dag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. Ze werden allen aangehouden op verdenking van bezit van drugs, handel in drugs en bendevorming. De bende zou vooral actief geweest zijn in het centrum van Gent.

Diefstallen met geweld - 2 minderjarigen opgepakt

In de periode van 13 t.e.m. 19 mei 2017 werden in de omgeving van de Westerbegraafplaats aan de Palingenhuizen in Gent enkele diefstallen met geweld gepleegd.

Het merendeel van de slachtoffers waren bejaarde personen. Zo werd een 86-jarige man bestolen van zijn portefeuille, een 71-jarige man werd bestolen van zijn portefeuille en huissleutels en een 90-jarige dame haar geldbeugel werd ontvreemd. Bij een 54-jarige dame werd haar portefeuille gestolen. Er werd door de daders telkens geweld gebruikt. Enkele slachtoffers liepen verwondingen op.

De politie van Gent kon na een intensief onderzoek 2 verdachten identificeren en vatten. Het gaat om minderjarigen.

Het parket vorderde de jeugdrechter. Eén minderjarige werd door de jeugdrechter geplaatst in een gesloten jeugdinstelling. De andere kreeg strenge voorwaarden opgelegd, waaronder huisarrest.

Labels